Cea mai sigură relație cu o suedeză e cea cu o mașină “Volvo”. Iată 10 lucruri mai puțin știute despre istoria Volvo

Despre Volvo toată lumea știe că produce printre cele mai sigure mașini din lume. Cu toate acestea, povestea mărcii suedeze este complexă și Volvo a scris pagini ample în “cartea de istorie a automobilisticii europene”. Iată 10 lucruri mai puțin cunoscute:

1. Compania Volvo Personvagnar AB a fost fondată pe 14 Aprilie 1927 când prima mașină a părăsit porțile fabricii din Götteborg, Suedia.

2. Primul model botezat Volvo OV4 și poreclit “Jakob” s-a vândut în 297 de exemplare, în primul an.

3. Sigla Volvo, un cerc și o săgeată îndreptată în sus, reprezintă simbolul zeului roman al razboiului, Marte.

4. Numărul de mașini produse de Volvo a ajuns la 10.000 de exemplare în 1932.

5. Unul dintre cele mai populare modele a fost Volvo 120 introdus în 1956 frecvent numit Amazon. Acest model, dar și PV544 au fost echipate cu centuri de siguranță cu prindere în trei puncte. Invenție folosită pentru prima dată de inginerul șef al diviziei de siguranță Nils Bohlin de la Volvo. În prezent, statisticile arată că centura de siguranță salvează o viață la fiecare 6 minute.

6. Prima mașimă de sport de la Volvo a fost modelul P1800 prezentat în 1960.

7. Siguranța șoferilor și pasagerilor este unul dintre crezurile conducerii Volvo. Astfel, Volvo poate să reproducă în Volvo Safety Center până la 45 de accidente pe zi.

8. Mașinile Volvo își păstrează prețul de revânzare destul de ridicat. Astfel, prețul de revânzare este în medie, de 60-65% din valoarea inițială, unul dintre cele mai mari de pe piața auto.

9. În august 2010, grupul chinez Geely a cumpărat compania Volvo cu 1,5 miliarde de dolari de la Ford.

10. Volvo pune la dispoziția clienților săi, chiar si astăzi, piese originale pentru completarea celor lipsă de pe modelele sale produse începand cu anul 1930.

Volvo_262_Coupe_Bertone