Audi RS Q3 și RS Q3 Sportback, informații oficiale: 400 CP și 0-100 km/h în 4,5 secunde

Cei mai noi membri ai familiei RS de la Audi au intrat în scenă: RS Q3 și RS Q3 Sportback sunt pe cât de agresivi pe atât de puternici.

Citește și:

Securitate și viteză: Un Audi RS7 care te transformă în James Bond

Direct din infern: Audi RS7 a primit un tratament special

Ca orice model din gama RS, Audi RS Q3 (și fratele său mai șic RS Q3 Sporback) se remarcă prin elemente vizuale distincte, precum un kit exterior cu puternice valențe aerodinamice și setul de jante cu diametru de 20 de inci. Opțional, sunt disponibile și unele mai mari, de 21 de inci. Totodată, acestea vin și în două culori speciale: gri Nardo și verde Kyalami, pe care nu ai cum să-l ratezi.

Interiorul este pe măsura așteptărilor chiar și celor mai pretențioși fani Audi. Pielea Nappa se întâlnește armonios cu Alcantara, scaunele față au un pronunțat profil sport, iar accentele albastre de pe volan, centurile de siguranță și levierul cutiei de viteze evidențiază tematica sportivă.

Desigur, nimic nu strigă sportivitate mai puternic decât un motor potent, iar Audi RS Q3 nu duce lipsă de așa ceva: sub capotă se ascunde o unitate turbo cu cinci cilindri în linie, de 2,5 litri, pregătită cu 400 CP și un cuplu maxim de 480 Nm. În cifre de performanță, atât RS Q3 cât și versiunea Sportback accelerază de la 0 la 100 km/h în 4,5 secunde și au o viteză maximă limitată electronic la 250 km/h. Opțional, limita poate fi ridicată la 280 km/h.

Calitățile sportive sunt posibile și mulțumită transmisiei S-tronic cu 7 trepte, care trimite puterea către toate patru roțile prin sistemul quattro. Comparativ cu versiunile standard, RS Q3 are o gardă la sol coborâtă cu 10 mm. 

Luna octombrie marchează debutul comenzilor pentru aceste două noi modele RS; în câteva țări europene, Audi RS Q3 și Audi RS Q3 Sporback for ajunge în showroom-uri până la finalul acestui an. Prețurile (în Germania) pentru RS Q3 încep de la 63.500 de euro; versiunea Sportback pornește de la 65.000 de euro.

Adaugă un comentariu