Germania vs. SUA: BMW M5 întâlnește Dodge Challenger Hellcat (VIDEO)

Doi reprezentanți de vază ai universului vitezei și-au dat întâlnire pe pista de drag. Puneți pariurile!

Citește și:

Finiș la fotografie într-un drag race între M2 Coupe și A45 AMG

Audi quattro vs. BMW xDrive pe zăpadă: un test comparativ mai aprofundat (VIDEO)

Cu toate că trendul globalizării a mai șters din liniile care delimitează sub-culturile lumii auto, acestea încă există. O exemplificare bună este întrecerea înfăptuită de băieții de la coches.net, care au pus față-în-față un sedan supersportiv rafinat (BMW M5 Competition) și o brută puternică americană (Dodge Challenger SRT Hellcat).

BMW M5 Competition stoarce din V8-ul de 4,4 litri 625 de cai-putere și un cuplu de 750 de Newtoni-metru și poate sprinta – în ciuda naturii sale corpolente (are 1.865 de kilograme) – de la 0 la 100 km/h în 3,3 secunde, mulțumită și sistemului de tracțiune integrală M xDrive. Pragul de 200 km/h este atins după 10,8 secunde, iar viteza maximă este de 306 km/h.

Dodge Challenger SRT Hellcat, pe de altă parte, este una dintre cele mai puternice iterații ale muscle car-ului american. V8-ul supraalimentat de 6,2 litri promite 717 CP și 881 Nm trimiși pe puntea spate, care propulsează coupé-ul de 2.013 kilograme de la 0 la 100 km/h în 3,7 secunde și până la o viteză maximă de 318 km/h.

Pentru că BMW M5 are toți așii din mânecă pentru a câștiga un drag race – greutate mai mică, tracțiune integrală, cutie automată – prezentatorii au echilibrat puțin balanța dezactivând sistemul de tracțiune integrală a lui M5. Sigur, asta presupune să amorțești și toți asistenții de tracțiune și stabilitate, deci M5 nu ar mai avea la fel de mare eficiență în punerea puterii pe asfalt. Capătă astfel Challenger Hellcat un avantaj în fața lui M5? Răspunsul ni-l dă clipul următor:

Adaugă un comentariu