Mercedes-Benz Citan a debutat oficial în România

Noul Mercedes-Benz Citan a fost lansat oficial în România. Are un preț de pornire de 19.408 euro și vine pe piața profesioniștilor cu distincția Van of the Year 2022.

Generația modernă a noului Citan se identifică prin siguranță, confort și sarcină utilă. Modelul este disponibil în două variante: Citan Panel Van (pentru transport marfă) și Citan Tourer (pentru transport persoane).

Modelul pleacă de la 19.408 euro cu TVA inclusă pentru varianta Citan Panel Van cu motorizarea 108 CDI (motor diesel cu 75 CP), în timp ce modelul Citan Tourer entry-level 110, cu motor pe benzină, de 105 CP, pleacă de la 22.781 de euro cu TVA. Raza cercului de virare este de 11,75 metri, în timp ce scaunele ergonomice oferă multiple posibilități de reglare. Vehiculul dispune de opțiuni practice de depozitare, display modern și de sistemul multimedia MBUX.

În cazul în care vă aflați în căutarea unui nou vehicul familial-practic sau de transport, pentru piața locală, modelul Citan Furgon, 110 CDI KA/L PRO, vine cu o condiție specială de finanțare exclusivă, rată începând de la 2.5€/zi, TVA inclusă, prin intermediul Mercedes-Benz Financial Services România.

Noul Citan Panel Van se laudă cu o sarcină utilă de până la 782 kg și cu un volum de încărcare de până la 2,9 metri cubi. Citan Tourer dispune de geamuri mai groase cu 11%, de compartimente practice de depozitare și mese pliabile și este echipat standard cu un airbag central, care se poate activa între scaunul șoferului și cel al pasagerului în cazul unei coliziuni laterale severe. În total, 7 airbag-uri protejează pasagerii.

În Europa, segmentul van-urilor compacte este un sector major foarte important, bine stabilit, cu peste 800.000 de unități în 2019. Ne așteptăm ca acest segment să continue să fie atractiv în viitor, ca urmare a unor megatendințe semnificative din sectorul de curierat rapid și livrare colete, urbanizare și electromobilitate. Vedem în noul Citan o soluție excelentă pentru antreprenoriatul urban din România, dar și pentru transportul de persoane la cele mai înalte standarde.' a declarat Alex Rugină, COO Mercedes-Benz Vans România.

 

Includerea sistemului de infotainment Mercedes-Benz MBUX și dispozitivele avansate de siguranță au fost apreciate atât de piață, cât și de juriul pan-european IVOTY 2022 care a decis: Noul Citan primește distincția Van of the Year 2022. Principalul criteriu pentru Premiul Internațional Van of the Year este contribuția vehiculelor la standardele de eficiență, siguranță, durabilitate și mediu ale segmentului din care fac parte.

Citan continuă să reprezinte un autovehiculul comercial ușor, de mici dimensiuni, din gama de modele Mercedes-Benz Vans destinate clienților comerciali cu afaceri mici și mijlocii. Portofoliul variabil, cu două linii de echipare Base și Pro permite selectarea unor opțiuni de echipare adecvate pentru cerințele clienților.

În a doua jumătate a anului viitor, Mercedes-Benz Vans va lansa și versiunea 100% electrică a lui Citan, intitulată eCitan, care va beneficia de o autonomie de aproximativ 285 km (conform ciclului WLTP) și de încărcare rapidă de la 10% la 80% în doar 40 de minute.

Adaugă un comentariu