Noul Mercedes-Benz EQS SUV este disponibil pe piața din România: start de la 107.773 de euro

Cel mai recent SUV electric Mercedes-Benz, și anume EQS SUV, este acum disponibil și în România. Modelul de lux oferă mult spațiu, confort și conectivitate pentru maximum șapte ocupanți ai autovehiculului. Datorită motoarelor electrice puternice, a tracțiunii integrale 4MATIC receptive și a unui mod inteligent de șofat OFFROAD, acest model poate aborda și terenuri ușor accidentate.

Noul SUV EQS are același ampatament (3.210 milimetri) ca al berlinei electrice EQS, dar este mai înalt cu 20 de centimetri. Dimensiunile interioare sunt generoase mulțumită platformei electrice. Al doilea rând de scaune poate fi reglat electric, iar al treilea rând este disponibil ca opțiune.

EQS Sedan este actualul campion la aerodinamică pentru mașinile de serie. Designul său final, cu o caroserie netedă în partea inferioară și obloane de radiator în mare parte închise, a oferit o bază de pornire pentru jantele de 21 de inci, și anvelopele în format 275/45 R 21 ale SUV-ului EQS. Detaliile au fost optimizate; astfel s-a ajuns la o combinație unică de spațialitate și eficiență aerodinamică.

Toate SUV-urile EQS au un sistem de propulsie electrică (eATS) pe puntea spate, iar versiunile cu 4Matic au, de asemenea, un eATS pe puntea față. În cazul modelelor 4MATIC, funcția Torque Shift distribuie în mod inteligent și continuu cuplul de tracțiune între motoarele electrice față și spate. Avantajele acestui design includ densitatea mare de putere, eficiența și constanța ridicată a puterii.

Șasiul noului SUV EQS are o punte cu patru brațe în față și o suspensie multi-link în spate. Suspensia pneumatică AIRMATIC cu amortizare reglabilă în mod continuu ADS+ este dotată standard. Garda la sol a autovehiculului poate modificată prin simpla apăsare a unui buton. În plus, față de modurile Eco, Comfort, Sport și Individual, versiunile 4Matic dispun și de modul Offroad, un mod special conceput pentru condusul în afara asfaltului. În plus, direcția pe puntea spate cu un unghi de virare de până la 4,5 grade este standard. Aceasta oferă multă manevrabilitate în oraș și agilitate pe uscat, iar opțional și, prin intermediul unei actualizări OTA (over-the-air), este disponibilă o versiune cu un unghi de direcție de până la 10 grade.

Punctul de atracție al interiorului este reprezentat de MBUX Hyperscreen (echipament special). Unitatea cu ecran mare, curbat, se întinde aproape de la un stâlp la altul. Trei ecrane se află sub o sticlă de acoperire comună și se îmbină vizual. Ecranul OLED de 12,3 inci pentru pasagerul din față le oferă acestuia propria zonă de afișare și control. Sistemul de sunet Dolby Atmos® duce experiența audio din SUV-ul EQS la un nou nivel. În timp ce sistemele stereo convenționale au de obicei o dinamică stânga-dreapta, Dolby Atmos poate utiliza întregul spațiu și poate crea o experiență de 360 de grade.

 

Pe piața locală, sunt disponibile 3 modele, cu transmisie automată și capacitatea bateriei de 108.4 kWh:

– EQS 450+ cu 360 CP. Preț de pornire 107.773.11 € (fără TVA);

– EQS 450 4MATIC cu 360 CP. Preț de pornire 110.974.79 € (fără TVA);

– EQS 580 4MATIC cu 544 CP. Preț de pornire 136.554.62 € (fără TVA).

 

Achiziția unui model vine cu stație de încărcare și instalare gratuită prin colaborarea Mercedes-Benz România cu Engie Romania.

 

Adaugă un comentariu