Tot ce trebuie sa stii despre viitorul Volkswagen Passat

Volkswagen a prezentat primele informatii legate de viitoarea generatie Passat, care va fi lansata pe piata in toamna acestui an. Spre deosebire de generatia actuala, care este de fapt un facelift al modelului B6, a opta generatie Passat va fi un model complet nou, avand la baza platforma MQB pe care este realizat si Golf.

Noua platforma, precum si folosirea materialelor usoare – pentru prima oara caroseria lui Passat are si elemente din aluminiu) a permis reducerea masei totale cu pana la 85 kg fata de modelul actual. Cea mai drastica reducere a masei se datoreaza noior motorizari turbo cu injectie directa (-40 kg) si gamei de echipamente (-33 kg). |nlocuirea cablajelor din cupru cu cele din aluminiu a permis o reducere a masei totale de 3 kg.

In interior se remarca panoul de instrumente virtual, disponibil standard sau optional, in functie de versiune, Acesta consta intr-un display cu diagonala de 12,3 inci de inalta rezolutie (1440×440 pixeli), liber programabil. In premiera, Passat va putea fi configurat si cu head-up display, informatiile fiind proiectate pe un ecran din sticla escamotabil. Din punct de vedere al celui de la volan, informatiile sunt proiectate pe un ecran virtual care apare la doi metri in fata masinii.

Gama de sisteme de infotainment asigura o integrare optima cu telefoanele si tabletele pe Android, informatiile de pe ecranul acestora putand fi accesate prin intermediul ecranului central al sistemului de infotainment si viceversa. Aceasta optiune este ideala pentru pasagerii din spate, care au acces astfel prin intermjediul tabletei la comenzile sistemului de infotainemnt al masinii.

Noi sisteme de asistenta sunt pregatite pentru viitorul Passat, dintre acestea enumerand noua generatie a sistemului de asistenta la parcare, sau sistemul care permite manevrarea automata a rulotei la mersul cu spatele, o operatiune dificila chiar si pentru soferii experimentati. Alte sisteme de asistenta sunt Side Assist with Rear Traffic Alert (avand la baza un sistem radar) care poate frana si braca volanul pentru a evita o coliziune, Traffic Jam Assist si Emergency Assist, sau Front Assist with City Emergency Braking.

Viitorul Passat va marca introducerea farurilor cu LED, trei sisteme fiind disponibile in functie de echipare: nivelul 1, cu faruri obisnuite si becuri LED; nivelul 2, cu faruri LED si iluminare directionala si nivelul 3, faruri LED cu Dynamic Light Assist. Daca la actualul Passat se poate deschide portbagajul prin miscarea piciorului sub spoilerul spate, la viitoarea generatie, portbagajul se poate si inchide automat, dupa indepartea de langa masina.

Noi motorizari vor fi oferite pe viitorul Passat, cu puteri cuprinse intre 120 CP si 280 CP. Vedeta gamei va fi cel mai puternic motor diesel cu patru cilindri oferit vreodata de Volkswagen. Este vorba de o unitate TDI de 2,0 litri bi-turbo care dezvolta 240 CP si un cuplu maxim de 500 Nm. Acesta va fi oferit exclusiv in combinatie cu o cutie DSG cu 7 trepte si transmisie integrala 4Motion. O versiune hibrida aPassat va fi, de asemenea, disponibila, fiind vorba de o motorizare pe benzina de 1,4 litri/156 CP combinata cu un motor electric de 109 CP, pentru o putere maxima totala a sistemului hibrid de 211 CP. Bateriile Li-Ion vor putea fi incarcate de la priza, oferind o autonomie in modul electric de pana la 50 km.

Adaugă un comentariu