Cristiana Oprea invită șoferițele curajoase la Women Rally București

Competiția Women Rally vine în premieră la București, unde pe 21-22 august va avea loc cea de-a doua etapă a singurului campionat național de automobilism dedicat exclusiv doamnelor și domnișoarelor.

Citește și:

Cristiana Oprea și Diana Hațegan, din nou împreună la start, la Raliul Brașov & Harghita

Cristiana Oprea revine la start la Raliul Argeșului 2020

Femei în Motorsport, proiectul fondat de pilotul Cristiana Oprea, a împlinit un an

 Cristiana Oprea, pilot de raliuri și ambasador Women Rally, le provoacă la competiție pe toate șoferițele dornice să petreacă un weekend inedit într-o atmosferă relaxată, împreună cu prietene care împărtășesc aceeași pasiune pentru mașini și voie bună.

La start sunt așteptate zeci de concurente, singura condiție fiind să aibă permis de conducere de minim 2 ani, participarea făcându-se cu autoturisme obișnuite, care nu trebuie să fie special pregătite pentru competiții. Doza de adrenalină și lupta cu secundele sunt garantate de traseul de îndemânare amenajat la Arena Națională, unde Cristiana va fi prezentă cu mașina ei de raliu, o Dacia Sandero cu care a concurat în ultimii ani în Cupa Dacia, parte a Campionatului Național de Raliuri. Ea speră să întâlnească cât mai multe femei curajoase la volan și curioase să afle mai multe despre motorsport, cărora le va sta la dispoziție cu noțiuni de conducere defensivă și pilotaj.

Prin implicarea ca ambasador Women Rally încă din 2018, când a luat naștere acest concept inedit de automobilism, Cristiana își dorește să consolideze legătura dintre zona de amatori, a șoferițelor dornice să progreseze într-un mediu legal și sigur, și motorsportul de performanță în care ea activează din 2015, când a lăsat în urmă o carieră în arhitectură pentru casca de pilot.

„Mă uit cu admirație la cât de frumos a evoluat evenimentul organizat de Laura Savu și la comunitatea care a crescut în jurul etapelor Women Rally. Cred că această apropiere dintre zona de pasiune și cea de performanță este excelentă, deoarece ne ajută să popularizăm importanța conducerii defensive și a responsabilității în trafic prin intermediul unor evenimente distractive, prietenoase și atractive. Mă bucur să pot fi prezentă la startul Women Rally pentru al treilea an consecutiv și sper să cunosc cât mai multe șoferițe ambițioase, care dărâmă stereotipul femeii la volan.’ a declarat Cristiana, care împreună cu copilotul Diana Hațegan a format în iulie 2019 primul echipaj feminin românesc care a concurat vreodată în Campionatul European de Raliuri FIA ERC.

Înscrierile pentru București — Trofeul Enel X — etapa a doua a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car Service 2020, sunt deschise până vineri, 14 august, pe site-ul oficial al competiției www.womenrally.ro. Evenimentul se va desfășura la Arena Națională în deplină siguranță, respectând regulile impuse în această perioadă. Vineri, 21 august, vor avea loc briefingul cu concurentele, și conferința de presă, urmate la ora 19:00 de startul festiv. Sâmbătă, 22 august, în intervalul orar 09:00-18:00 vor avea loc recunoașterea traseului și cele două manșe de concurs, care se vor încheia cu festivitatea de premiere, organizată tot la Arena Națională.

Cristiana, una dintre cele mai active femei pilot de curse din România la momentul actual, este și fondatoarea Femei în Motorsport, o platformă al cărei obiectiv este să identifice și să promoveze toate femeile implicate în automobilismul și motociclismul din România. La doar un an de la lansare, proiectul a atras peste 60 de membre din diferite ramuri ale motorsportului, cât și o nominalizare încurajatoare la Gala Societății Civile 2020. Partenerii care o susțin în 2020 pe Cristiana Oprea în demersurile sale ca pilot de raliu sunt Michelin și LifeBox, cu Walero Motorsport UK parteneri tehnici și AutoBild România parteneri media.

Din păcate, lipsa unor noi parteneri care să completeze bugetul necesar pentru acest sezon competițional a forțat-o pe Cristiana să absenteze de la Raliul Sibiului, prima etapă pe macadam din 2020 care va avea loc în acest weekend, pe 14-15 august.

Mai multe informații despre Cristiana Oprea și #masinicupoveste puteți găsi pe blogul Emoticar.ro, dar și pe canalele sale de instagram și facebook.

Adaugă un comentariu