Dakar 2016 – Sebastien Loeb se răstoarnă, iar Al-Attiyah câștigă etapa

Nasser Al-Attiyah a reușit să obțină prima victorie de etapă în Raliul Dakar 2016. Astfel, pilotul MINI reușește să pună punct supremației piloților Peugeot. Dar poate cel mai important eveniment al etapei a opta îl constituie accidentul spectaculos al lui Sebastien Loeb.

După ce a avut o serie de probleme cu dunele de nisip, francezul a tras tare pe ultima parte a probei speciale și s-a răsturnat. Astfel, Loeb pierde orice șansă în clasamentul general. Pe statisticile website-ului Dakar, francezul apare cu o întârziere la sosire de o oră și 8 minute.

În etapa de ieri, Carlos Sainz a obținut locul secund, iar pe trei a terminat coechipierul său Stephane Peterhansel.

În clasamentul general, Peterhansel conduce având un avans de 2 minute și 9 secunde în fața lui Sainz. Pe locul trei urcă Al-Attiyah, însă pilotul MINI are o întârziere de 14 minute și 43 de secunde. În urma accidentului de ieri, Loeb cade până pe poziția cu numărul opt.

dakar 2016 al-attiyah

La clasa moto, Toby Price își adjudecă o nouă victorie de etapă și este urmat de Goncalves și Quintanilla. În clasamentul general, Price are un avans de 2 minute în fața lui Goncalves, iar pe trei rămâne slovacul Svitko.

Românul Mani Gyenes a terminat etapa de ieri pe locul 23 și rămâne pe poziția 20 la general. La clasa maraton, românul ocupă prima poziție cu un avans de 6 minute în fața lui Patrao.

La clasa quad, Marcos și Alejandro Patronelli își adjudecă primele 2 poziții, în timp ce pe locul trei ajunge Hernandez.

Dakar 2016 – Accidentul lui Sebastien Loeb

“Cu aproximativ 20 de kilometri de finiș, prin locul pe unde curge un râu și la o viteză de aproximativ 120 km/h, Loeb a căzut într-o groapă mare și s-a răsturnat. Nu știu de câte ori s-a rostogolit, dar era bine. A coborât din mașina și ne-a spus că este bine și că putem continua”, a declarat la finalul etapei Stephane Peterhansel.

https://youtu.be/KGV4FJMbLBg

Dakar 2016 – Rezumatul etapei cu numărul opt

Adaugă un comentariu