Declaratii noi despre posibilul circuit de la Tarlungeni, care ar urma sa fie omologat de FIA

Iosif Kiss, primarul din Tarlungeni, promite construirea unui circuit de Formula 1 omologat de Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA).

Proiectul a început în 2011, atunci când mai era nevoie doar să fie omologat de FIA, dar acesta a fost abandonat de partenerul autorităţilor locale.

Mă chinui de mult să fac un circuit omologat, cu centrul de cercetare aplicată în comună la mine. De mult m-am străduit să fac un proiect, iar acum este gata. Am avut finanţare europeană 50%, dar din motive ori politice, ori că nu s-a vrut, partenerul meu a retras proiectul în momentul în care lucrările erau scoase la licitaţie, dar nu ne lăsăm şi vă spun că circuitul va fi omologat.

Se poate face, nu neapărat de Formula 1. Circuitul se omologhează de FIA şi, în funcţie de competiţii, poţi să aduci orice fel de competitii. Sunt în parteneriat cu primăria Braşov. Proiectul se întinde pe o suprafaţă de 57 de hectare. De exemplu Hungaroring are o lungime de 4,3 km. La noi va fi de 4,7 km proiectat, e mai rapid ca Monaco din toate punctele de vedere. L-aş compara cu Nurburgring sau cu Spa Francorchamps.

Cred că în maximum doi ani se poate realiza. Sunt şi alte lucruri pe care nu le pot face publice, sunt interese ca să se facă şi cu bani privaţi, dar asta doar în momentul în care este contractul semnat pot dezvălui despre ce este vorba’, a declarat Kiss la Sport Total FM.

sursa: www.sportnews.ro

Adaugă un comentariu