Formula 1 – avancronica Marelui Premiu al Austriei

In acest weekend Formula 1 revine cu Marele Premium al Austriei, disputat pe circuitul Red Bull Ring, fostul A1 Ring, care poate fi considerat un circuit de casa pentru echipa Red Bull. Dupa ce au castigat ultima cursa prin Ricciardo, cei de la Red Bull au sperante ridicate sa repete victoria.

 

Pana acum, Mercedes a dominat cu autoritate campionatul mondial de Formula 1 si a reusit sa castige prin cei doi piloti ai sai sase curse din sapte disputate. Singura cursa in care s-a impus Red Bull a fost cea trecuta, din Canada, unde ambele monoposturi Mercedes au intampinat probleme tehnice. Asadar, nimic nu anunta faptul ca Rosberg si Hamilton nu vor pleca din nou ca mari favoriti in cursa de pe Red Bull Ring. Totusi, campionul mondial in exercitiu, Sebastian Vettel, are toate motivele sa spere la prima sa victorie din acest an. Monopostul Red Bull este din ce in ce mai rapid, iar circuitul de casa este extrem de bine cunoscut de german.

Ferrari arata ca nu isi gaseste deloc ritmul si nimeni nu spera la ceva din partea lor. Ambii piloti par dej resemnati, mai ales ca monopostul italienilor nu este deloc competitiv si, efectiv, se chinuie la fiecare cursa in jurul locurilor 5-10.

Din 2015, dupa Safery Car vom putea avea start de pe grila in Formula 1

Una dintre cele mai interesante discutii care au loc in aceste zile intre oficialii echipelor si FIA este introducerea unei noi reguli pentru anul viitor. Astfel, pentru a creste spectacolul dupa reluarea curselor la iesirea masinii de siguranta, s-a propus ca plecarea sa fie de pe grila, in ordinea pozitionarii din momentul intrarii Safety Car-ului pe circuit. Acesta regula va aduce cu siguranta mai mult suspans si pare sa fie bine primita de toata lumea.

red bull ring

Adaugă un comentariu