Formula 1 – avancronica Marelui Premiu de la Silverstone

In Formula 1 totul pare de acum o afacere Mercedes, in care Hamilton si Rosberg vor avea un duel fara sa fie deranjati de alti piloti. Marele Premiu de la Silverstone il are in prim plan pe favoritul local, Lewis Hamilton, care are de recuperat deja 29 de puncte fata de coechipierul sau. Poate Silverstone, un circuit considerat foarte dificil, sa puna probleme echipei Mercedes AMG?

 

Desi cursa din Austria de pe Red Bull Ring parea sa ne aduca o raza de speranta ca acest sezon de Formula 1 sa fie mai disputat, nimic nu s-a schimbat. Mercedes s-a impus la pas si doar cele doua monoposturi Williams au fost cele care au parut ca au sanse reale, dupa ce plecau din prima linie. Din punct de vedere tehnic, Mercedes AMG a creat un adevarat “monstru” in acest sezon si aici nu este vorba doar despre motor, desi acesta ajuta enorm celelalte echipe care il utilizeaza. Zvonurile ca puterea propulsorului Mercedes ar fi cu circa 80 CP mai mare decat cea a rivalilor sunt acoperite fara dubiu de performantele de pe pista. Totusi, Mercedes AMG impresioneaza la toate capitolele si isi domina adversarii mergand parca la pas. Chiar Alonso declara ca daca Mercedes ar merge in ritm de cursa sustinut ar depasii toate celelalte monoposturi cu mai mult de un tur de pista, pe orice circuit din calendar.

 

Red Bull si Ferrari nu dau semne de revenire

Red Bull dadeau semne ca isi vor reveni, insa problemele de fiabilitate, dar si performantele slabe ale sistemului de propulsie oferit de Renault i-au pus mereu in dificultate. Anul trecut, dupa castigarea Campionatului Mondial Vettel spunea catre mecanicii sai “bucurati-va de aceste clipe, s-ar putea sa nu le mai traim niciodata”. Cel putin pentru acest sezon, germanul a avut mare dreptate. Ricciardo pare ca si-a depasit statutul de nou venit la o echipa cu pretentii precum Red Bull, dar performantele echipei raman foarte slabe, daca le comparam cu sezoanele trecute.

Echipa Ferrari este resemnata. Alonso a declarat ca nu are sanse de a castiga o cursa in acest sezon, desi a urcat pe prima treapta a podiumului in fiecare an cu Ferrari, iar Raikonnen afirma ca este foarte probabil sa se retraga din Formula 1 la finalul anului 2015, cand ii expira contractul cu Ferrari. Aceste declaratii spun multe despre moralul pilotilor, dar si despre perspectivele constructorului din Maranello pentru anul in curs.

La Silverstone ne asteptam ca Mercedes sa domine atat calificarile, cat si cursa, sa vedem un Hamilton foarte determinat in lupta cu Rosberg si o lupta intre monoposturile motorizate de Mercedes (Force india si Williams) cu incursiuni venite de la Red Bull si poate Ferrari. Este foarte greu de crezut ca aceasta ordine se va schimba si ca acest sezon de Formula 1 va deveni mai animat de acum incolo.

Adaugă un comentariu