Formula 1 Hockenheim – Rosberg se impune, Hamilton termina pe trei

 Marele Premiu de Formula 1 al Germaniei a fost unul dintre cele mai spectaculoase din calendarul actualului sezon, numarul depasirilor fiind ridicat, iar duelurile roata la roata purtate de cele mai multe ori pana dincolo de limite.

Marele Premium de Formula 1 al Germaniei a inceput cu un accident spectaculos, in chiar primul viraj. Brazilianul Massa a inchis foarte scurt primul viraj, insa Magnussen deja avea interiorul. Rezultatul a fost catapultarea si rasturnarea masinii lui Massa, care insa a iesit fara nicio problema medicala din masina. Cursa a continuat cu depasirile repetate a lui Hamilton, care a plecat din spatele grilei. Acesta s-a atins usor cu alte masini, chiar cauzand pierderea unui element aerodinamic de pe masina lui Raikkonen.

Alt duel spectaculos s-a desfasurat intre trioul Vettel-Raikkonen-Alonso, in care primul a jucat la limita pentru a trece de finalndez, dar practic l-a impins pe acesta in masina lui Alonso. Intre timp, de pe pozitia a 20-a, Hamilton a ajuns pe locul al doilea, in turul 16 si deja previziunile echipei il dadeau pe locul secund la finalul cursei.

Raikkonen ne-a delectat cu 4 depasiri consecutive in 4 tururi, dar asa cum ne-au obisnuit masinile Ferrari anul acesta, lupta s-a dus in zona pozitiilor 8-12. In fata, in turul 28, Alonso era imediat in urma lui Vettel (pozitiile 3-4), Bottas era pe locul al doilea, iar Rosberg conducea nestingherut. Hamilton era pe pozitia a opta, imediat dupa prima sa intrare a sa la boxe.

Un alt moment spectaculos s-a intamplat in turul 46, cand masina lui Kvyat practic s-a aprins in mers, fiind apoi afectata de flacari destul de mult. Totusi, pilotul rus a iesit fara nicio problema din monopost, desi era invaluit de flacari.

Finalul ne-a adus un nou forcing a lui Hamilton, care a trecut fara probleme de Alonso (3), a intrat la boxe si apoi l-a depasit din nou. Spaniolul a intrat la boxe, a iesit pe locul al saptelea, dar a reusit sa treaca apoi de Button si de Ricciardo, dupa un duel foarte spectaculos. Hamilton nu a mai resuit sa treaca de Bottas si astfel a terminat pe locul al treilea, desi a mers lipit de finlandez mai multe tururi. Pana la final, Rosberg nu a mai fost deranjat de nimic si a castigat fara probleme Marele Premium de Formula 1 al Germaniei si astfel si-a extins avansul fata de colegul sau Lewis Hamilton.

 

formula 1

 

Formula 1 – Clasamentul piloţilor după cursa din Germania:

1. Nico Rosberg 190 de puncte;
2. Lewis Hamilton 176
3. Daniel Ricciardo 106
4. Fernando Alonso 97 
5. Valtteri Bottas 91
6. Sebastian Vettel 82
7. Nico Hulkenberg 69
8. Jenson Button 59 
9. Kevin Magnussen 37
10. Felipe Massa 30

Formula 1 – Clasamentul constructorilor:

1. Mercedes 366 de puncte
2. Red Bull 188
3. Williams 121 
4. Ferrari 116
5. Force India 98
6. McLaren-Mercedes 96
7. Toro Rosso 15
8. Lotus Renault 8
9. Marussia 2
10-11. Sauber, Caterham 0

Adaugă un comentariu