Formula 1 – Nico Rosberg se impune în Marele Premiu al Mexicului

Formula 1 s-a întors anul acest în Mexic, iar Nico Rosberg a fost cel care a reușit să pună mână pe prima poziție a grilei de start. De pe locul doi a plecat coechipierul său Lewis Hamilton, urmat de Sebastian Vettel, Daniil Kvyat și Daniel Ricciardo.

După ce toate luminile roșii s-au stins, Rosberg pleacă excelent și reușește să-și păstreze prima poziție în cursă. În schimb, Vettel nu se descurcă la fel de bine și din cauza unui acroșaj minor sparge și se vede nevoit să intre la boxe pentru a schimba pneurile.

Pe scurt, Vettel urma să ducă o cursă de revenire. Pilotul german se descurcă de minune în spatele plutonului, recuperează bine doar că, în turul cu numărul 18 derapează și pică de pe locul 12 pe locul 16. Neamțul continuă urmărirea, însă în turul cu numărul 52 frânează prea târziu și glisează până în parapetul de protecție.

Citește și: Hamilton câștigă Marele Premiu al Statelor Unite și devine triplu campion mondial

Coechipierul său Kimi Raikkonen a fost și el implicat într-un accident cu Valtteri Bottas. Omul celor de la Ferrari nu vrea să cedeze poziția ocuptă, Bottas prinde interiorul și Kimi îl acroșează. Din păcate, Raikkonen rupe roata dreapta spate, în timp ce Bottas scapă fără probleme. Astfel, cei doi piloți ai echipei Ferrari nu au punctat în Marele Premiu al Mexicului.

Dar să ne întoarcem la Nico Rosberg. Acesta merge extrem de bine până la finalul cursei și trece primul linia de sosire. Singurele emoții le-a avut pe final după restartul cauzat de intrarea Safety Car-ului.

Citește și: Ross Brawn: Există speranță în recuperarea lui Michael Schumacher

Pe doi termină Lewis Hamilton, în timă ce podiumul este completat de Valtteri Bottas. Grila a fost completată de Daniil Kvyat, Daniel Ricciardo, Felipe Massa, Nico Hulkenberg, Sergio Perez, Max Verstappen și Romain Grosjean. În urma noilor rezultate, Nico Rosberg trece pe locul secund al clasamentului general, iar pe trei pică Sebasitan Vettel.

Adaugă un comentariu