Francois Delecour: „Cred ca Raliul Aradului poate ajunge etapa in campionatul European sau chiar cel Mondial”.

Pe 8-10 mai va avea loc Raliul Aradului, despre care Francois Delecour, vicecampion mondial de raliuri, a declarat intr-un interviu acordat autorally.ro ca poate ajunge etapa in Campionatul European sau chiar cel Mondial de Raliuri.

Intr-un interviu in exclusivitate acordat site-ului autorally.ro, in care a vorbit despre automobilismul romanesc, Francois Delecour a declarat ca etapa Raliul Aradului Atrium Mall, ce se va desfasura intre 8-10 mai are potential insemnat pentru a ajunge in Campionatul European dar si in cel Mondial de Raliuri.

Francois Delecour va reveni la Raliul Aradului Atrium Mall, dupa ce a triumfat in aceasta competitie in ultimii doi ani.
„Raliul Aradului este fantastic, am povestit multor prieteni din Franta despre calitatea macadamului de aici, care nu este dur, iar configuratia probelor este una care face pilotajul foarte placut. Aderenta foarte buna a solului de la Arad incurajeaza un pilotaj agresiv, ceea ce solicita cauciucurile si poate conduce chiar la pene de cauciuc, in special pe proba cea mai lunga a intrecerii, unde poti gasi multe pietre. Chiar am facut o pana anul trecut, insa norocul nostru a fost ca eram aproape de finalul probei speciale in care s-a intamplat si nu am pierdut prea mult timp. Acest mic incident nu ne-a incurcat insa in lupta pentru victorie.
Raliul Aradului Atrium Mall are un potential insemnat, cred ca poate ajunge in Campionatul European sau chiar in cel Mondial. Pentru aceste lucruri, trebuie insa o sustinere puternica si un buget insemnat, pe care sper ca organizatorii intrecerii sa le gaseasca, pentru ca a luat un start bun, fiind inclusa deja anul acesta intr-un campionat international (n.red Trofeul European de Raliuri)’ a spus Delecour.

 

 

Adaugă un comentariu