Primul Mini electric de competiție a participat în prima sa cursă!

Primul Mini electric de competiție, dezvoltat în România, a participat în prima sa cursă: etapa de la Brașov a Campionatului Național de Viteză în Coastă.

Citește și:

Primul Mini electric de curse din lume este în România. Unde îl vom vedea

Noul MINI Cooper SE – primul model electric din istoria mărcii britanice

În cadrul etapei de la Brașov a Campionatului Național de Viteză în Coastă, desfășurată în weekendul trecut, la linia de start a fost înscris și Mini Electric Racing, primul Mini electric de competiție din lume.

După primele două manșe, Mini Electric Racing, condus de pilotul Andrei Barbu, s-a poziționat în a doua jumătate a clasamentului. Cel mai bun timp obținut pentru urcarea de 5 kilometri a fost de 3 minute și 7,47 secunde.

Proiectul, materializat de Mini România împreună cu specialiștii de la Vitesco Technologies, este în curs de desfășurare: exemplarul înscris în etapa de la Brașov a suferit doar modificări privind siguranța. Astfel, Mini Electric Racing a primit un rollcage atestat FIA, scaun de tip scoică, centură cu prindere în patru puncte și sistem de stingere a incediilor. Ansamblul propulsor, admisia, trenul de rulare sunt cele de pe versiunea de serie Cooper SE. Până și anvelopele au fost unele de stradă: Michelin Pilot Sport 4.

„Ne-am dorit, ca la prima participare, să avem o referință cu privire la dinamica modelului de serie și să înțelegem de unde vin principalele provocări pentru un proiect competitiv. Credem că putem aduce o îmbunătățire de aproximativ 3-4 secunde pe kilometru cu modificări în ceea ce privește suspensia, pneurile și managementul termic’, a declarat după eveniment Alexandru Şeremet, manager de comunicare la BMW Group România.

Adaugă un comentariu