Noul MINI Cooper SE – primul model electric din istoria mărcii britanice

Noul MINI Cooper SE a fost prezentat oficial şi este primul automobil premium de clasă mică cu propulsie exclusiv electrică lansat până la acest moment.  Noul model este bazat pe MINI hatch cu 3 uşi şi va fi produs  la uzina din Oxford alături de versiunile cu propulsie convenţională ale modelului. 

Noul MINI Cooper SE este echipat cu un motor electric de 184 CP şi 270 Nm.  Bateria litiu-ion cu o capacitate  de 32,6 kWh permite o autonomie estimată cuprinsă între 235-270 de kilometri. Poate fi încărcat la o sursă casnică, la wallbox sau la staţiile de încărcare publice, încărcare rapidă cu curent continuu posibilă până la 50 kW. Cablu de încărcare standard este disponibil pentru conectare la o priză de uz casnic.

Panoul (wallbox) MINI ELECTRIC este disponibil opţional pentru încărcare la domiciliu, precum şi un cablu trifazic pentru utilizare la staţiile de încărcare publice. Ambele opţiuni permit ca bateria de înaltă tensiune a noului MINI Cooper SE să fie încărcată cu o capacitate maximă de 11 kW în două ore şi jumătate la un nivel de 80% şi în trei ore şi jumătate la 100%.

Cu o masă la gol de 1.365 de kilograme, modelul cu propulsie pur electrică este mai greu cu doar 145 de kilograme faţă de MINI Cooper S (3 uşi) cu transmisie Steptronic.  Pentru a asigura garda la sol relevantă pentru bateria de înaltă tensiune instalată în podeaua maşinii, caroseria noului MINI Cooper SE este poziţionată mai sus cu 18 milimetri faţă de cea a modelului cu propulsie convenţională.  Volumul portbagajului de sub hayon este de 211 litri, dar se poate extinde la 731 de litri când spătarele locurilor din spate sunt pliate.

Noul MINI Cooper SE  – viteza maximă limitată

Noul MINI Cooper SE accelerează  de la 0 la 100 km/h în 7,3 secunde  şi are o viteza maximă limitată la 150 km/h.

Cooper SE este primul model pur electric al BMW Group în care conducătorul poate influenţa gradul de eficienţă a generării. Un comutator poziţionat în stânga unităţii start/stop oferă posibilitatea de a alege o generare intensă sau doar una de nivel redus, cu impactul relevant asupra decelerării.

Noul MINI Cooper SE este echipat standard cu o avertizare acustică a pietonilor. Un sunet distinctiv creat special pentru MINI Cooper SE este generat printr-un sistem de difuzoare. Designul sunetului la turaţii reduse garantează o prezenţă acustică pe şosea care este specifică MINI.

Echiparea standard include faruri LED, aer condiţionat pe două zone, încălzire cu tehnologie de pompă de căldură, încălzire auxiliară, frână de parcare electrică şi Connected Navigation. Aerul condiţionat automat al noului MINI Cooper SE oferă şi încălzire auxiliară şi o funcţie de aer condiţionat staţionar. Acesta permite încălzirea sau răcirea interiorului la o temperatură specificată înainte de plecare.

Noul MINI Cooper SE este echipat standard cu panou de instrumente specific modelului, care constă dintr-un ecran color de 14 cm în design Black Panel şi care este dispud în spatele volanului. Disponibil tot standard este şi Connected Navigation, care include un ecran touch de 16,51 cm în instrumentul central.   Echiparea opţională Connected Navigation Plus include un ecran color de 22,35 cm şi funcţie de telefonie cu încărcare wireless.

Adaugă un comentariu