Noua Dacia DUSTER: avem PREŢURILE cu care se va vinde în România

După lansarea oficială din cadrul Salonului Auto de la Frankfurt a venit momentul să facem o primă sesiune de teste cu noua Dacia Duster în Grecia.

După modificările astea, WAZE devine CEA MAI TARE APLICAȚIE!

Pot păți ceva șoferii care îți pun frână în față pentru a-ți da o lecție’? CE SPUNE LEGEA

 

Până la momentul în care vom trage concluziile testelor cu noua Dacia Duster vă oferim lista de preţuri valabilă pentru România:

Dacia Duster 1.6 Sce 114CP 4×2        Echipare Essential             12.350 euro

Dacia Duster 1.6 Sce 114CP 4×4         Echipare Essential             14.100 euro

Dacia Duster 1.2 TCe 125CP   4×2      Echipare Comfort              14.550 euro

Dacia Duster 1.2 TCe 125CP   4×4      Echipare Comfort              16.200 euro

Dacia Duster 1.5 dCi 90CP 4×2            Echipare Comfort              15.500 euro

Dacia Duster 1.5 dCi 109CP 4×4          Echipare Comfort               17.100 euro

Dacia Duster 1.5 dCi 109CP 4×2 EDC          Echipare Prestige              18.450 euro

Dacia Duster 1.5 dCi 109CP 4×4            Echipare Prestige              18.750 euro

 

 

Noua Dacia Duster – cele mai importante noutăţi

Grila distinctivă a lui Duster a fost păstrată și pentru această a doua generație, dar a fost integrată altfel cu farurile, care sunt mai late și împinse spre extremitățile mașinii, ceea ce conferă impresia unei lățimi mai mari. Farurile introduc, de asemenea, o nouă semnătură luminoasă, inclusiv prin noile lumini de zi cu LED, divizate în trei secțiuni.

Linia mediană mai înaltă a noului model lasă impresia de putere și protecție sporită a ocupanților. Față de modelul actual, parbrizul a fost împins înainte cu 10 cm și este mult mai înclinat, ceea ce face ca habitaclul să fie mai alungit și să sublinieze senzația de spațiu.

Noile bare de acoperiș din aluminiu, o trăsătură caracteristică a oricărui SUV, prelungesc linia parbrizului pentru o imagine mai dinamică. Roțile sunt pe 17 inchi, iar aripile puternic evazate conferă o imagine robustă noului model. Aceasta este scoasă în evidență și de ornamentele negre din spatele aripilor față.

Printre echipamentele opționale   ale noului model Dacia Duster enumerăm sistemul de camere exterioare pentru parcare (Multi-view camera), asistentul pentru unghiul mort, airbag-urile cortină, sistemul de climatizare automată, accesul fără cheie și asistentul automat pentru faza lungă.

Noul Duster dispune de un nou sistem de direcție, asistat electric. Acesta permite reducerea cu 35% a efortului la volan în timpul manevrelor, în special al parcărilor la viteză redusă. Gradul de demultiplicare diminuat cu 6 % permite astfel o manevrare mai directă și mai precisă atât în oraș cât și la viteze mai ridicate pe șosele virajate. Direcția este echipată cu un sistem care adaptează nivelul de asistență la viteza vehiculului, ceea ce permite o mai bună menținere a traiectoriei pe porțiunile lungi de autostradă. În plus, sistemul filtrează reacțiile mai bruște ale direcției în cazul rulării pe teren accidentat.

Sistemul multiview camera (care cuprinde patru camere de filmat: una frontală, două laterale și una în spatele vehiculului), îi permite șoferului să observe mai bine ce se află în jurul mașinii sale. Acest sistem se dovedește deosebit de practic în timpul manevrelor de parcare. El se declanșează automat în momentul cuplării treptei de marșarier. Atunci când se trece rapid în treapta 1, zona vizualizată pe ecran este preluată de la o altă cameră.

Sistemul poate fi acționat și manual apăsând butonul « MVC » de pe consola centrală. Ușor de utilizat, ecranul de navigație afișează imaginea preluată de la o singură cameră. Sistemul poate fi oprit apăsând din nou butonul « MVC » sau automat, atunci când viteza vehiculului depășește 20 km/h. Camerele laterale, amplasate sub oglinzile retrovizoare, asigură șoferului o imagine directă a roților din față, ajutându-l astfel să efectueze cu precizie manevra dorită.

Sistemul de asistență la coborârea pantei (Hill Descent Control), permite menținerea sub control a vitezei mașinii la coborârea pe o pantă abruptă. Acționând asupra frânelor, sistemul asigură vehiculului o stabilitate excelentă.

Adaugă un comentariu