2016: Opel promite valori de consum și emisii pentru traficul real

Opel vrea să învețe din greșelile Volkswagen și iese la rampă cu un comunicat oficial în care își prezintă idealurile pentru anul viitor. Conform producătorului din Rüsselsheim, începând cu al doilea trimestru din 2016, Opel va publica și valorile consumului de carburant înregistrate în ciclul WLTP (Worldwide Harmonized Light Duty Vehicles Test Procedure – Procedura de Testare a Vehiculelor Ușoare Armonizată la Nivel Global).

Noul sistem implică tot teste de laborator, dar procedurile vor fi mai stricte, ceea ce înseamnă că rezultatele vor fi și mai aproape de adevăr. Noile teste WLTP fac parte din inițiativa Real Driving Emissions (RDE), legislație care va intra în vigoare în 2017.

Citește și: Break-uri compacte: Ford Focus vs Opel Astra, Peugeot 308, Seat Leon, Toyota Auris

În plus, inginerii care se ocupă de motorizările diesel au demarat deja lucrul în vederea găsirii unor îmbunătățiri pentru reducerea emisiilor de NOx în cazul tehnologiei SCR (Selective Catalytic Reduction – reducere catalitică selectivă).

Citește și: Opel Astra K: Primele impresii de conducere

„Evenimentele și discuțiile din ultimele săptămâni și luni au arătat că există o concentrare foarte mare pe industria auto și acum este momentul să acționăm pe baza învățămintelor. Pentru mine este evident că discuția despre autovehiculele diesel este un punct de cotitură. Lumea nu mai este cea de dinainte. Nu putem ignora acest lucru și stă în puterea industriei auto să schimbe percepția despre noua realitate’, declară CEO-ul Opel Group, Dr. Karl-Thomas Neumann.