Seat Leon Cupra / Leon Cupra 280

Seat a prezentat primele imagini si informatii oficiale cu versiunile sportive ale noului Leon. 

Ca si in cazul lui Golf GTI, Seat ofera Leon Cupra in doua versiuni de putere, numai ca spaniolul are mai mult sange latin in vine: fata de 220 CP/230 CP, Leon Cupra dispune de 260 CP, respectiv 280 CP, furnizati de o noua versiune a motorului TSI de 2,0 litri. Cuplul maxim este de 350 Nm, fiind disponibil intre 1750 si 5300 rpm in cazul ambelor versiuni de motorizare.

Pentru a pune pe sosea aceasta putere impresionanta, Seat a dotat Leon Cupra in standard cu un diferential autoblocant pe puntea fata. Acesta este actionat hidraulic si controlat electronic, putand transmite chiar si pana la 100% din cuplu pe o singura roata. Alte elemente ale trenului de rulare care contribuie la performantele sportive ale lui Leon Cupra sunt directia progresiva si suspensia adaptiva DCC, de asemenea incluse in echiparea standard.

Performantele dinamice sunt impresionante, Leon Cupra accelerand de la 0 la 100 km/h in 5,9 secunde (5,8 secunde cand este echipat cu cutie DSG), in timp ce Leon Cupra 280 este cu o zecime de secunda mai rapid. Impresionant este si consumul de combustibil, care atinge 6,6 l/100 km in cazul cutiei manuale si 6,4 l/100 km in cazul cutiei DSG, pentru versiunea de caroserie in trei portiere.

Adaugă un comentariu