5 aspecte ale bateriilor solid state de la BMW

Bateriile solid state reprezintă speranța mașinilor electrice de a oferi o autonomie mai mare. BMW vrea să aducă asemenea baterii în producție până în 2030.

1.Ce este o baterie solid state? Electrolitul dintre electrozi este solid în loc de lichid (cum este la litiu-ion). promite mai multă siguranță, timpi de încărcare mai scurți și o autonomie mai mare. În prezent, cea mai mare problemă este amperajul scăzut la încărcare.
2.Ce vrea BMW? Bavarezii se așteaptă la un salt tehnologic. În general, bateriile solid state sunt marea speranță a industriei auto. Toyota vrea să înceapă să lucreze cu ele din 2025, iar VW va investi miliarde în cercetare și dezvoltare.
3.Care e programul? până la finalul deceniului, BMW vrea să aibă o baterie solid state pentru producția de serie. bavarezii vor să aibă primul model demonstrativ gata până în 2025. nu ne-ar mira să aibă deja un prototip, dar în 2025 o să-l vedem cu toții.
4.Unde va fi folosită bateria? Noile baterii sunt mai ieftine și mai eficiente și ar urma să fie introduse pe „noua clasă'. Compania se bazează oricum pe o platformă dedicată pentru mașini electrice.
5 .Alte planuri? Producția de baterii la bmw va deveni sustenabilă, țelul fiind de a avea o baterie reciclabilă și construită cu emisii scăzute de co2. guvernul federal îi susține.

    Adriana says:

    Foarte interesant, multumesc pentru informatie!

Adaugă un comentariu