A sasea generatie BMW Seria 5 Sedan

BMW a anuntat a sasea generatie a Seriei 5, un automobil care pune accent pe tehnica, siguranta si sportivitate. Noul model debuteaza cu patru motoare alimentate cu benzina si trei diesel.

Noul BMW Seria 5 beneficiaza de cel mai mare ampatament din clasa sa, de console scurte fata si spate, o linie a acoperisului in stilul coupe-urilor si o linie generala eleganta.

Formele echilibrate ale caroseriei sunt insotite in partea frontala de o grila dubla a radiatorului, inclinata catre inainte, iar in partea din spate iese in evidenta alura sportiva a automobilului.

Constructia caroseriei este ultra-usoara si include usi, capota, aripi fata si elemente de suspensie care sunt construite din aluminiu. Rigiditatea caroseriei este mai mare cu 55% fata de generatia precedenta.

La interior, intalnim printre altele, sistemul Comfort Start care permite pornirea motorului fara introducerea cheii de contact, sistem audio BMW Professional cu CD player, conexiune AUX-in si sase difuzoare, aer conditionat automat cu control individual al temperaturii si ventilatiei pentru pasagerii din fata, sau , aer conditionat cu patru zone, scaune active, sistem entertainment pentru pasagerii din spate etc.

Din punct de vedere tehnic, BMW Seria 5 Sedan debuteaza insotit de patru motoare alimentate cu benzina si trei propulsoare diesel. La capitolul benzina, varful de gama este V8-ul de 4,4 litri – 550i – care dezvolta 407 CP/5.500-6.400 rpm, care dispune de TwinPower Turbo si High Precision Injection. Acesta consuma in medie 10,4 l/100 km. Al doilea motor alimentat cu benzina este 535i cu TwinPower Turbo, High Precision Injection si Valvetronic. Puterea sa maxima este de 306 CP/5.800 rpm. BMW 528i dispune de High Precision Injection si ofera 258 CP/6.600 rpm, iar consumul mediu de combustibil este de 7,8 l/100 km. Ultimul motor pe benzina, 523i, dezvolta 204 CP/6.100 rpm, beneficiaza de High Precision Injection si consuma in medie 7,6 l/100 km. Toate motorizarile alimentate cu benzina indeplinesc normele de poluare Euro 5.

La capitolul diesel, oferta incepe cu 520d care dispune de 184 CP/4.000 rpm si care are un consum mediu de 5 l/100 km. Acest propulsor dispune de serie de sistem Start/Stop. BMW 525d furnizeaza 204 CP/4.000 rpm si consuma in medie 6,2 litri la 100 km. Cel mai puternic motor diesel, 530d dispune, optional, de BMW BluePerformance (Euro 6), ofera 245 CP/4.000 rpm si consuma in medie 6,3 litri de motorina. Toate motorizarile indeplinesc normele Euro 6, celelalte motoarele diesel indeplinesc strandardele Euro 5.

Noua generatie Seria 5 dispune, optional, de noua transmisie automata cu opt trepte. Aceasta cutie de viteze este dotare de serie pentru BMW 550i.

Noul model beneficiaza de tehnologii precum Dynamic Driving Control, Adaptive Drive, Dynamic Damper Control, Dynamic Drive Stability Control, Integral Active Steering, Electric Power Steering, BMW EfficientDynamics, Brake Energy Regeneration, Parking Assistant, Active Cruise Control, Head-Up Display, BMW Night Vision, Speed Limit Info etc.

Noul model BMW Seria 5 se produce in aceeasi uzina unde vede lumina zilei fratele mai mare, Seria 7, in Dingolfing. Modelul va fi lansat in Europa in prima parte a anului viitor si in luna martie va ajunge si in Romania.

Adaugă un comentariu