Iată un exemplu bun pentru importanța păstrării distanței față de cel din față (VIDEO)

Există puține accidente pe care ceilalți participanți la trafic să nu poată să le evite. Tot ce trebuie să faci este să nu uiți regula de bază: distanța!

Citește și:

Accident mortal provocat de un taximetrist în Brașov (VIDEO)

Un accident de povestit nepoţilor: o şoferiţă a uitat că are frâne şi a produs un adevărat dezastru în Bucureşti

Un nou incident discutabil: cine e de vină pentru acest accident? (Video)

Inepții în trafic – câte accidente pot avea loc într-un singur minut?

Un şofer este aruncat din maşină în timpul unui accident petrecut la Craiova. Ce a urmat după e ireal (Video)

Cu toate că ni s-a demonstrat de atâtea ori importanța păstrării distanței față de mașina din față, unii conducători pur și simplu o ignoră cu desăvârșire și riscă atât viața lor, cât și pe a celor din jur.

Un exemplu care ar putea fi argument convingător pentru șoferii care se lipesc de bara din spate a celui din fața lor este cel din clipul de mai jos. Incidentul s-a produs într-un tunel din Boston, Massachussets, SUA.

Șoferul unui camion al serviciilor de salubritate pierde controlul autovehiculului după ce creează un balans nesănătos. În momentul în care realizează că mașina sa se leagănă mai mult decât ar trebui, face o greșeală (de altfel umană) de a apăsa pe frână, moment în care camionul este aruncat violent pe o parte.

Din fericire, nimeni nu a fost grav rănit, asta și mulțumită participanților la trafic care au fost atenți și previzibili și au menținut o distanță corespunzătoare față de camionul din fața lor. Astfel, o potențială tragedie a putut fi evitată — accidentele în tuneluri sunt cu atât mai serioase cu cât accesul ambulanței și/sau al pompierilor este mai dificil.

Adaugă un comentariu