VIDEO: Doi polițiști brăileni și-au pierdut viața în urma unui accident cumplit

Doi polițiști brăileni au decedat în urma unui accident rutier petrecut pe raza localității Șutești. Echipele de intervenție au găsit autospeciala arzând.

Citește și:

Cinci greșeli frecvente pe care le fac șoferii cu sistemul de aer condiționat

„Din păcate, în această seară, doi polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Ianca — IPJ Brăila , au decedat, în urma unui accident rutier. Aceștia se aflau în serviciul de patrulare, pe raza localității Șutești. Transmitem sincere condoleante familiilor colegilor noștri si tuturor celor care i-au cunoscut. Referitor la cauzele accidentului rutier, vă informăm că în acest moment se efectuează cercetarea la fața locului, urmând a se stabili toate împrejurările în care s-a produs evenimentul’, a comunicat Inspectoratul Județean de Poliție Brăila.

După incident, autospeciala Dacia Logan a luat foc, iar polițiștii — un bărbat în vârstă de 45 de ani și o tânără de 21 de ani — au fost încarcerați în mașină. Echipajul de intervenție, format din două autospeciale ISU și un echipaj SMURD, au găsit Dacia arzând când au ajuns la fața locului.

Conform postării de pe pagina de Facebook Sindicatul Europol, motivul producerii accidentului ar fi fost pierderea controlului vehiculului, care s-a înfipt într-un copac. Autorul postării numește ironic Dacia Logan de poliție „autospecială’ și se descrie mașinile din dotarea Poliției ca fiind „sicrie pe roți’.

Pe pagina de Facebook a Ministerului de Interne a fost publicat un mesaj de condoleanțe. Și Poliția Română a reacționat, postând o imagine sugestivă, cu două lumânări aprinse, și cu mesajul „simțindu-se trist’.

Starea proastă în care se află autospecialele Poliției Române a fost criticată în repetate rânduri. Andrada Voicu, agent de poliție în municipiul Pașcani (Iași), care a fost implicată într-un accident anul trecut, care a adus multă durere atât ei cât și familiei acesteia, a denumit autospecialele de poliție „mașinile morții’. Un raport recent arăta că aproape 50% dintre mașinile folosite de Poliția Română sunt mai vechi de 10 ani. Unele sunt Loganuri de primă generație, produse în 2005 — așa cum pare a fi și mașina implicată în accidentul de marți seară de la Șutești.

Premierul Ludovic Orban a făcut recent o vizită la Centrul Tehnic Titu pentru a testa noile autospeciale care vor intra în administrarea Poliției Române, însă nu s-au făcut mențiuni despre când anume vor fi date acestea în folosință.

Adaugă un comentariu