Ai voie să ceri unui poliţist ordinul de serviciu? Ce răspund autorităţile

Poliţia Română foloseşte social media tot mai des şi încearcă să lămurească câteva aspecte legislative intens dezbătute în mediul online.

De la 20 mai, DACĂ NU AI ASTA ÎN TALON, Poliția îți reține actele și numerele mașinii!

Cum se fură la pompele din România când angajatul benzinăriei îi spune șoferului: Pot să vă ajut?'

Într-un post recent pe pagina oficială de Facebook primim de la poliţisţi răspunsul la o întrebare deja clasică printre şoferi: ai voie să ceri unui poliţist de la Brigada Rutieră ordinul de serviciu atunci când te opreşte în trafic?

Uimitor! Mergeau pe șosea și AU SURPRINS VIDEO O TORNADĂ!

Iată ce răspunde Poliţia Română:

Atunci când vă oprește, polițistul are obligația să se prezinte. Restul e legendă. Așa că nu-i cereți documente justificative de care ați aflat din postările binevoitorilor care caută soluții pentru a scăpa de lege! Asta e ca și cum vă urcați în autobuz și-i cereți șoferului să vă arate permisul, ITP-ul, testul psihologic etc!”

Un alt aspect abordat este legat de aplicaţia Waze. Şi astfel aflăm ceea ce bănuiam de ceva vreme:

“Nu vă bazați pe aplicațiile de navigație pentru a ne identifica în trafic, uneori și noi le folosim! Vedeți, Waze nu le știe chiar pe toate… “

Iată cum arată postarea de pe Facebook a Poliţiei Române:

Dialog aseară între un șofer și un polițist:- Dar nu trebuia să fiți aici!- De ce?- Gabriela mi-a zis că sunteți pe…

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe 20 Mai 2018

    Marin costin says:

    Va pot spune eu cum este sa te opreasca politia in uk.Au o abord are total diferita fata de cei romani .scurt exemplu autoturism defect in sensul giratoriu. A aparut o masina de politie cu inscrisuri fara girofar a cerut ajutor prin statie au venit 2 cu girofar.Afara ploua cu galeata eu eram bagat jumatate sub capota si fleasca. A venit un politist la mine si m a intrebat daca pot sa o pornesc sau cheama recovery sI mI a aruncat pe umeri o pelerina de ploaie si mi a zis ca ii pare rau ca mi sa defectat masina si ca nu mai pot sa fac bani eu find un sofer de taxi neica nimeni de la 2000 km .Am prieteni politisti in Ro la brigada rutiera si I am intrebat cum ar fi procedat ei total opus poate credeti ca este sf dar nu este .Itp expirat de 7 zile m a oprit politistul nu m a intrebat de acte ,m a intrebat daca merge treaba la taxi si apoi mi a zis ca am Itp expirat si sa mi l fac pina miine . Cine sta in uk stie ce vb .recognition plate spune tot .poti merge cu masina la Itp pe roti fara Itp valabil si daca te opreste politia le arati ca ai programare in ziua respectiva si nu ai nici o problema vorbim in uk . Vindut auto dureaza 2 min sa devii proprietar.invit un parlamentar pe banii mei 1 saptamana sa vada cum este .astept raspuns la comentariii

    legio says:

    Ai uitat ca santem in Romania , cam ultima tara din clasamentul europei si aici daca esti bugetar aplici legile cum ti se scoala ?

    Gigi Oprita says:

    Articol care introduce niste dezinformari…Nu stiu cine raspunde pe post de politie, insa exista o sfera legala care includ si proceduri de legitimare sau verificare acte, iar politistul are obligatia daca doresti si mai ales nu esti convins ca este politist adevarat, de a-ti raspunde si de a-ti arata anumite acte. Chiar daca in unele proceduri interne politia cauta sa evite cele specificate legal, ele sunt totusi foarte clare si pot fi solicitate raspunsuri la intrebari sau solicitari de acte doveditoare(normal pe un ton care sa nu duca la vreun ultraj), iar politistul trebuie sa se conformeze , existand consecinte in caz contrar. Cei interesati pot studia legislatia in vigoare si se vor lamuri, studiul nu se face prin facebook sau articole tabloide…

    anarhist says:

    In tarile civilizate, politistii nu asteapta sa li se ceara legitimatia cand te opresc in trafic. Se prezinta cu legitimatia in mana, aproape ca te obliga s-o citesti. Dupa care, iti explica de ce te-au oprit si-ti servesc un avertisment sau amenda, in functie de natura faptei comise.
    Si nu am observat ca politistii din Germania, Elvetia, Austria (tari unde calatoresc mai des) sa caute cu tot dinandinsul motiv sa te amendeze. Daca te-au prins cu ceva concret… nu stau la discutii cu tine, daca te-au oprit doar pentru verificare… se rezuma la asta, nu se apuca sa vada daca ai sapca rosie sau nu.

    legio says:

    Toti cei mai de sus au uitat ca in Romania nu este democratie si nici o tara cu politisti ,ci o tara condusa de burghezia rosie si cei de rutiera au ramas tot meltieni ! Daca te opreste un talhar imbracat in uniforma si se recomanda Gheorghe Vasile , te poate talhari in liniste ,nu ? Daca unui asemenea meltian de la rutiera i se scoala sa opreasca automobilele de pe orice traseu ,este normal ? Acestia nu au un Ordin de Serviciu in care are trecut traseul pe care asigura siguranta circulatiei , pot sa ma conving si eu de acest lucru ? Se pare ca cetatenii acestei tari numita Romania ,au numai dreptul de a sta capra , ptr a fi regulati de oricine ,n’asa ?

Adaugă un comentariu