Alpina ne prezintă XB7, alternativa mai puternică la BMW X7 M50i

Producătorul german care perfecționează BMW-uri ne arată ultimul său produs: Alpina XB7 este un BMW X5 M50i… extra. Iată cu ce se laudă!

Citește și:

Declarația pe proprie răspundere în stare de alertă a fost modificată! Unde o găsim și cum o completăm

Alpina XB7 se arată în primele imagini pe Internet și aduce odată cu ele și primele informații despre cel mai nou produs din Buchloe. Așa cum ne-a obișnuit de câțiva zeci de ani, Alpina vine cu alternative la modelele BMW deja existente. Aici, XB7 este oferta celor care vor un BMW X7 și ceva în plus.

Plusul menționat se reflectă în cifrele de putere și performanță: V8-ul de 4,4 litri de pe X7 M50i a crescut de la 530 la 621 de cai-putere și livrează 800 de Newtoni-metru, cu 50 Nm mai mult decât în versiune standard. Așa cum ne-am aștepta, și performanțele lui XB7 sunt mai bune: 0-100 km/h se întâmplă în 4,2 secunde, cu 0,5 secunde mai repede decât în cazul lui X7 M50i.

Alte modificări pe care Alpina le-a făcut implică trenul de rulare — mai precis frânele Brembo și suspensia pneumatică. La viteze de peste 160 km/h (sau dacă modul Sport este selectat), aceasta coboară cu 20 mm. La peste 250 km/h (sau în modul Sport+) garda la sol va fi coborât cu 40 mm față de poziția ei standard.

Pe lângă pachetul estetic și cel de performanță, Alpina XB7 își delectează proprietarii cu uși cu închidere soft-close, cu plafon panoramic (și trapă), piele și Alcantara (până și plafonul este acoperit cu acest material), punte spate directoare, jante de 20 de inci.

Prețul anunțat în Germania pentru noul Alpina XB7 este de 150.200 de euro. Livrările sunt promise să înceapă în această toamnă.

Adaugă un comentariu