Prototipurile Alpine A110 rup inimile parizienilor

Două prototipuri Alpine A110 în camuflaj (numele nu este confirmat) au impresionat locuitorii Parisului la ceas de noapte, înainte de debutul oficial în cadrul Salonului auto de la Geneva. 

Renault a făcut un PR-stunt în Paris, înainte de lansarea oficială a viitorului model Alpine. Este practic ultima apariție publică înainte de debutul oficial la Salonul de la Geneva, la începutul lunii martie. Imaginile obținute cu acest prilej, care țin loc și de imagini-teaser, relevă un Alpine care va arăta în producție de serie aproape la fel ca și conceptul.

Aerodinamica joacă un rol important în cazul lui Alpine, nefiind vorba doar de un design agresiv. Platforma din aluminiu pe care o așteptăm dispune de o podea aproape complet plană, pentru un coeficient aerodinamic cât mai mic, în timp ce difuzorul din spoilerul spate are rolul de îmbunătăți dinamica fluxului de aer.

Coupé-ul lui Renault va fi propulsat de un motor turbo pe benzină de 1,8 litri (potrivit unor alte surse, este vorba de o cilindree de 2,0 litri) va furniza suficientă putere pentru ca Alpine A110 să accelereze de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 4,5 secunde.

Dacă detaliile tehnice v-au stârnit interesul, nu mai stați pe gânduri: Alpine A110 poate fi deja comandat prin intermediul unei aplicații dedicate. În amintirea anului în care Alpine și-a încheiat primul ciclu de viață (odată cu încetarea producției modelului A610), doar 1.995 de exemplare ale ediției speciale Premiere Edition vor fi disponibile pentru comandă. Primele mașini vor fi astfel livrat încă în cursul acestui an.

via | motor1.com