Ambasadorul SUA în vizită de lucru la uzina Ford din Craiova. Bonus, 1 milion de motoare 1.0 EcoBoost produse în uzinele de la Craiova și Koln

Uzina Ford din Craiova a avut astăzi, 10 decembrie, două motive de sărbătoare. Primul dintre acestea constă în vizita Excelenței Sale Hans Klemm, ambasadorul SUA în România, iar cel de-al doilea, constă în fabricarea a 1 milion de motoare 1.0 EcoBoost în uzinele din Bănie și Koln.

Ca orice vizită la uzină, am avut ocazia să vedem și câteva dintre departamentele în care angajații uzinei Ford își desfășoară activitatea. Prima oprire a fost realizată în departamentul de caroserie și presaj. Aici, 370 de roboți “își fac de cap” zilnic pentru realizarea structurii unui B-Max.

Conform oficialilor, uzina din Bănie produce și alte 31 de repede de interior pentru Galaxy și S-Max.

Vizita lui Hans Klemm în uzina Ford de la Craiova

Ambasadorul SUA în România a fost foarte încântat de ce a văzut la Craiova.

“Uzina este ultramodernă, iar ce văd aici mi se pare uimitor din punct de vedere al tehnologiilor și metodelor folosite”, a declarat la finalul vizitei Hans Klemm.

Ba mai mult, Excelența Sa are și rădăcini puternice în marea familie Ford.

“Tatăl meu a fost inginer în cadrul Ford Motor Company pentru o perioadă de aproximativ 40 de ani. El a lucrat atât în SUA, cât și în uzinele Ford din Koln și Valencia, motiv pentru care știe bine operațiunile europene ale companiei. Pe vremea când eram student, în timpul vancațelor de vară am avut ocazia să lucrez pe liniile de asamblare Ford din SUA. Vizita la Craiova îmi provoacă amintiri plăcute”, a completat ambasadorul SUA.

Dar Ford se gândește la o nouă mare investiție la Craiova, însă pentru ca aceste lucruri să fie eficiente este nevoie de o autostradă care să lege Craiova de Pitești.

Hans Klemm uzina ford craiova (6)

„Suntem foarte mândri și onorați să primim astăzi vizita ambasadorului Klemm la fabrica Ford de la Craiova. Am avut ocazia să-i prezentam domnului ambasador întreaga uzină și să discutăm în detaliu despre investițiile noastre în România, ținând cont de faptul că unitatea noastră de producție din Craiova are o contribuție majoră în ansamblul sistemului global de producție al Ford’, a declarat Jan Gijsen, președintele Ford România.

În prezent, uzina Ford din Craiova este singura deținută de Ovalul Albastru care produce un singur model. Momentan, B-Max se produce într-o cadență de 270 buc/schimb, capacitatea zilnică fiind de 700 de bucăți.

Dar uzina Ford de la Craiova se pregătește să primească un nou model.

IMAG0344

Pentru moment, nu știm nici numele și nici o dată de intrare în producție. Investițiile Ford în uzina din Bănie se cifrează la circa un miliard de euro, în cei opt ani de la preluare.