Amenda pentru rovinietă s-ar putea prescrie în doar patru luni

Conform unui proiect de lege depus la Parlament, amenda pentru circulația fără rovinieta se va prescrie într-un termen de 4 luni de la săvârșirea faptei.

În cazul în care șoferul nu primește contravenția de la Compania Naţională de Administrate a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), amenda pentru rovinietă se prescrie astăzi în termen de 8 luni. Totodată, în acest interval un șofer poate fi amendat o singură dată dacă este surprins de camerele video fără rovinietă.

Breaking News! DACIA retrage de pe piață un model, însă PREGĂTEȘTE CEVA FABULOS!

Parlamentarii au depus un nou proiect de lege menit să scurteze această perioadă. Astfel, amenda s-ar putea prescrie mult mai repede.

Ce spune proiectul de lege?

“Aplicarea sancțiunii amenzii se prescrie în termen de 4 luni de la data săvârșirii faptei; Compania Naţională de Administrate a Infrastructurii Rutiere asigură accesul utilizatorilor la baza de date pentru verificarea existenței și valabilitații rovinietei și peajului”.

MARE ATENȚIE! Dacă ai maxim 5.000 de euro, astea sunt MAȘINILE PE CARE TREBUIE SĂ LE CUMPERI!

ROAD RADE FILMAT în ROMÂNIA! După ce au văzut clipul, polițiștii au luat o DECIZIE INCREDIBILĂ!

Amenda vine în 30 de zile

Șoferii care au fost surprinși de camerele video pentru verificarea rovinietei fără taxa de drum plătită vor primi amenda acasă în cel mult 30 de zile Totodată, în cazul celor care circulă fără rovinietă și sunt opriți de filtre, procesul verbal trebuie comunicat în maximum 15 zile. Altfel, orice alt proces încheiat după acestă perioadă va deveni nul.

Ce se întâmplă dacă circuli fără rovinieta?

Adaugă un comentariu