Best of TÜV-Report 2016: Modele second-hand sub 5.000 de euro. Partea 1

Care mașini fac cele mai puține probleme? Auto Bild trece în revistă cele mai fiabile modele în trei plaje de prețuri. Astăzi, prima parte, cu modele sub 5.000 de euro. Mâine și poimâine vom continua cu celelalte două părți, dedicat modelelor sub 10.000 de euro și, respectiv, celor sub 20.000 de euro.

Varietatea pe piața de mașini rulate este uriașă. Dar care este mai fiabilă? La care sunt cele mai mici riscuri de defectare? Astfel de întrebări și le pun cumpărătorii sensibili la preț atunci când achiziționează o mașină rulată din zona inferioară de prețuri.  Sunt întrebări la care informațiile din Auto Bild TÜV-Report 2016 permit un răspuns în cazul a 233 de modele.

Breaking News! DACIA retrage de pe piață un model, însă PREGĂTEȘTE CEVA FABULOS!

ATENȚIE ȘOFERI! Să nu cumpărați niciodată o mașină adusă din această țară!

SCENE INCREDIBILE! A intrat cu mașina în centrul istoric și a amenințat că VA CĂLCA OAMENI!

În continuare vom prezenta o selecție de modele în trei plaje de prețuri, care au strălucit la controlul TÜV printr-o rată foarte mică de defecțiuni. Totuși, acest aspect nu garantează o utilizare fără probleme după achiziție: la TÜV se certifică în primul rând componentele de siguranță, cum ar fi suspensia sau sistemul de frânare. Dacă însă o problemă de proiectare pune în pericol motorul sau cutia de viteze, ar trebui să știi asta înainte de a cumpăra. Dacă te interesează, spre exemplu, fiabilul Golf Plus, trebuie să alegi motorizarea corectă (vezi caseta de sus). Astfel de informații despre rezultatul inspecțiilor periodice sunt furnizate, de asemenea, de Auto Bild TÜV-Report, asigurând un sprijin valoros pentru orice cumpărător de mașini rulate atunci când ia o decizie de cumpărare.

Best of TÜV-Report 2016: VW Golf Plus de la 3.500 de euro

Best of TÜV-Report 2016

Mare atenție la motor
Dacă te alegi cu un campion TüV fără probleme sau cu o rablă cu motorul distrus depinde, în cazul multor modele VW, printre care și Golf Plus (2004-2014), de alegerea motorizării. În principiu, acest Golf practic, cu acoperiș mai înalt, ar trebui să treacă fără probleme notabile de controalele TüV. La motoarele TSI, oferite după 2006, se rupe frecvent lanțul de distribuție, rezultatul fiind distrugerea motorului.
RECOMANDARE: Pentru rulaje mari: 1.6 TDI (105 CP) din 5/2009. Dacă se circulă rar, benzina de 1,6 l/102 CP este o alegere bună, fără problemele motoarelor TSI.
Plusuri
Confort ridicat, acces facil, caroserie solidă.
Minusuri
Probleme la 1.2 și 1.4 TSI, cutie DSG sensibilă.

ROAD RADE FILMAT în ROMÂNIA! După ce au văzut clipul, polițiștii au luat o DECIZIE INCREDIBILĂ!

Prima mașină adevărată fabricată în România! Se vindea ca pâine caldă!

NOILE MAȘINI ALE POLIȚIEI de 50 de milioane de euro! Uite ce pot cumpăra! FOTO

Ce mașină conduce Cosmin Contra, noul selecționer al României

Best of TÜV-Report 2016: Mazda 2, de la 4.000 de euro 

Best of TÜV-Report 2016

Campionul sportiv al fiabilității
Mazda 2 (Model DE, 2007-2014) rulează aproape la fel de sportiv ca un Mini, dar nu are bagajul de probleme al acestuia și este semnificativ mai ieftină. Chiar și cel mai mic motor pe benzină, cu 75 CP, este suficient de puternic pentru a asigura performanțe decente pentru greutatea de sub o tonă a Mazdei 2. Deși trebuie să schimbi des treptele, chiar și asta e plăcut, având în vedere cursa scurtă și precisă a schimbătorului de viteze. Suspensia fermă se potrivește caracterului sportiv, iar direcția incisivă face din acest pitic o adevărată plăcere pentru cel de la volan.
RECOMANDARE: 1.3 MZR (75 PS). Grație masei reduse, acesta asigură performanțe bune.
Plusuri
Foarte fiabil, motoare sportive, agilitate sportivă.
Minusuri
Portbagaj mic, spațiu îngust în spate, confort.

ATENȚIE ȘOFERI! Uite cum se face PARCAREA PERFECTĂ!

Permisele de conducere vor fi primite prin poștă și vor fi livrate gratuit

Ce șofer inconștient! O femeie a fost surprinsă conducându-și Loganul cu bebelușul în brațe

Best of TÜV-Report 2016: Ford Fusion,  de la 2.000 de euro

Best of TÜV-Report 2016

Nu e trendy, dar e în formă bună
Ford Fusion, construit între 2002 și 2012, este versiunea cu caroserie înaltă a lui Ford Fiesta Mk VI (2001-2008). Poate acomoda patru persoane pe scaune înalte, are un portbagaj de 337 de litri și vizibilitate perfectă de jur-împrejur. În plus, suspensia fermă, dar deloc rigidă, și direcție tipică pentru un Ford fac din Fusion o mașină foarte plăcută la conducere. Importantă pentru cumpărătorii la mâna a doua este remarcabila sa fiabilitate și calitatea pe termen lung. La controlul TüV, chiar și exemplarele de 11 ani sunt lipsite de probleme. Având în vedere calitățile, designul poate fi trecut cu vederea.
RECOMANDARE: Motorul pe benzină de 1.4 l (80 CP) este suficient de puternic și foarte fiabil.
Plusuri
Spațios, confortabil, fiabil și cu o bună vizibilitate.
Minusuri
Cutie Durashift nerafinată, ESP doar de la 1.4 l.

Verdict
Da, poți găsi mașini bune și cu un buget redus. Rapoartele TÜV arată acest lucru din plin. Dar nu uita, istoricul de service este sfânt. Nu cumpăra o mașină până nu a fost verificată de specialiști. Un chilipir s-ar putea dovedi o gaură mare în bugetul familiei.

Adaugă un comentariu