Accident fatal în Formula 2 – Pilotul Anthoine Hubert a murit pe circuitul Spa-Francorchamps

Francezul Anthoine Hubert, pilot de Formula 2, a murit sâmbăta trecută pe circuitul Spa-Francorchamps. Accidentul teribil s-a produs în timpul Marelui Premiu de Formula 2 al Belgiei, alți doi concurenți fiind răniți în urma coliziunii.

Anthoine Hubert a murit sâmbătă, 31 august, în urma unui accident produs pe circuitul belgian Spa-Francorchamps. Tânărul pilot de Formula 2 a pierdut controlul monopostului după ce a lovit parapetul de la marginea pistei.

 

Citește și:

Noul examen medical obligatoriu pentru șoferi: Nu-l treci, nu iei permisul

Poliția nu vrea să știi asta: când poate deveni nul un proces-verbal completat de Poliţia Rutieră

 

Ulterior, acesta a fost lovit mașina condusă de Juan Manuel Correa, o coliziune devastatoare la viteza de 170 km/h. Monopostul lui Hubert a fost complet spulberat, iar pilotul francez și-a pierdut viața. Correa a fost transportat la un spital din orașul Liege, iar starea sa este stabilă.

FIA regretă să informeze că pilotul maşinii cu numărul 10, Anthoine Hubert, a fost rănit grav şi a murit la ora 18:35. Pilotul maşinii cu numărul 12, Juan-Manuel Correa, este stabil şi este tratat la spitalul din Liege. Vom reveni cu amănunte în privinţa stării de sănătate a lui Correa‘, au declarat reprezentanții Federației Internaționale de Automobilism, citați de Mediafax.

Anthoine Hubert avea doar 22 de ani. Născut la Lyon, tânărul pilot a câștigat campionatul GP3 în 2018, victorie care i-a asigurat promovarea în Formula 2.

 

Sursa foto: captură video Facebook/FIA Formula 2

 

 

Adaugă un comentariu