Atenție la asigurarea electronică dacă vreți să ieșiți din țară!

După modificarea Legii RCA privind dovada asigurării, Biroul de Asiguratorilor de Autovehicule din România vine cu o mențiune importantă.

Citește și:

Asigurările RCA s-ar putea scumpi, în urma modificărilor solicitate de Comisia Europeană

Asigurarea RCA este valabilă şi în format electronic

Vești proaste: cresc prețurile pentru asigurările RCA

De curând, șoferii care circulă prin România nu mai trebuie să arate polițiștilor Cartea Verde, adică dovada fizică a plății asigurării auto obligatorii. Legea intră în vigoare începând cu data de astăzi, 11 septembrie 2020, și vine totodată și cu o mențiune importantă pentru cei care vor să plece din țară: la trecerea prin punctul vamal, prezentarea asigurării în format fizic este necesară.

„Având în vedere că prevederile legislaţiilor din celelalte state membre în privinţa modalităţii în care se face dovada existenţei asigurării pot fi diferite, este recomandat ca, atunci când circulaţi cu autovehiculul într-un alt stat din Spaţiul Economic European, să aveţi asupra dumneavoastră documentul de asigurare Carte Verde emis pe suport hârtie de asigurătorii RCA direct sau prin distribuitorii de asigurări’, explică Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România (BAAR) în comunicatul său.

Adaugă un comentariu