Aston Martin pregătește un hypercar în colaborare cu Red Bull

Aston Martin s-a săturat să vadă cum rivalii din Italia, Germania sau Marea Britanie vin pe piață cu hypercar-uri, motiv pentru care a anunțat un parteneriat cu Red Bull Racing.

Astfel, Adrian Newey și echipa sa vor oferi asistență în vederea dezvoltării unui viitor hypercar. Pentru moment, proiectul poartă numele de cod AM-RB 001 și poate fi admirat într-o primă schiță oficială.

Momentan, oficialii Aston Martin nu au oferit detalii legate de design, însă ne așteptăm ca know-how-ul din Formula 1 să fie utilizat la maximum. Așa cum probabil ați și intuit, viitorul hypercar Aston Martin ar urma să ducă un duel cu deja faimoșii McLaren P1, Ferrari LaFerrari și Porsche 918 Spyder.

“Suntem pe punctul de a dezvolta un hypercar menit să combine noutățile din domeniul aerodinamicii din Formula 1 și filozofia de design a modelelor sport ale companie. Oportunitatea colaborării cu Newey și Red Bull reprezintă o experiență fascinantă pentru toată lumea”, a declarat Marek Reichman, designerul Aston Martin.

Via | Aston Martin

Adaugă un comentariu