Audi A3 Sportback e-tron – Primul plug-in hybrid al germanilor este disponibil pe piata

Audi A3 Sportback e-tron este primul plug-in hybrid dezvoltat de germanii din Ingolstadt, iar incepand de astazi, acesta va fi disponibil pe piata din Europa.

Conform oficialilor nemti, 410 dealeri Audi din Europa vor avea in garajul lor acest model. Asa cum era normal, Audi a anuntat si pretul pentru noul A3 Sportback e-tron. Plug-in hybrid-ul din Ingolstadt pleaca de la 37.900 de euro in Germania, urmand ca pretul pentru tara noastra sa fie anuntat in scurt timp.

Citeste si: Audi A8 e-tron – Hibridul de lux german vine in 2015

“Pentru Audi, noul A3 Sportback e-tron reprezinta un important pas in sustinerea mobilitatii. Dealerii au primit cu bratele deschise noul model, ceea ce inseamna ca simbioza oferita de A3 Sportback e-tron este ceea ce cauta piata”, a declarat Wayne Griffiths, directorul de vanzari Audi din Germania.

a3 sportback e-tron

Sistemul de propulsie al lui Audi A3 Sportback e-tron

Asa cum probabil deja stiti, Audi A3 Sportback e-tron dispune de un motor conventional de 1,4 litri care poate dezvolta 150 CP si de un motor electric in forma de disc capabil sa ofere 75 kW (102 CP).

In aceste conditii, sprintul de la 0 la 100 km/h are loc in 7,6 secunde, iar viteza maxima se cifreaza in dreptul valorii de 222 km/h.

Citeste si: Audi va renunta la transmisiile CVT

Dar poate cea mai importanta valoare cu care A3 Sportback e-tron se lauda este cea trecuta in dreptului consumului de carburant. Oficialii ne anunta ca primul plug-in hybrid al companiei consuma doar 1,5 litri de carburant la suta de kilometri, cu emisii de CO2 de doar 35 de grame per kilometru.

Astfel, Audi A3 Sportback e-tron ofera o autonomie totala de pana la 940 de kilometri, iar autonomia in modul electric ajunge pana la 50 de kilometri.

Citeste si: Sunetul are o noua dimensiune in Audi TT, multumita Bang & Olufsen

Adaugă un comentariu