Audi A4 Allroad – Break pentru teren accidentat

A4 Allroad este un break capabil de performante off-road autentice.

Chiar daca la noi situatia este diferita, in alte tari SUV-urile sunt privite cu ostilitate de catre ecologisti, acest curent devenind din ce in ce mai vehement, uneori cu consecinte dramatice (vezi cazul Germaniei).

In aceste conditii, producatorii auto incearca sa gaseasca solutii noi pentru a se adresa iubitorilor de off-road. Audi are traditie la break-uri cu capabilitatii de tot-teren, A6 Allroad bucurandu-se de un real succes.

Daca pana acum Audi a avut in oferta numai A6 Allroad, ca o combinatie intre un break de oras si un SUV, de data aceasta A4 Allroad beneficiaza de un tratament similar. Garda la sol, de 180 mm, este mai mare cu 37 mm decat a modelului de oras, gratie suspensiei modificate, cu arcuri mai lungi si amortizoare noi.

De asemenea, ecartamentul este mai mare cu aproximativ 20 mm, asigurand, pe langa stabilitatea superioara, si o alura mai impozanta. Pentru protectie in teren accidentat, A4 Allroad este dotat cu un scut metalic.

Sistemul de tractiune integrala Quattro este preluat de la modelele de oras, fiind cu diferential Torsen. Acesta compenseaza automat diferentele vitezelor de rotatie ale rotilor, putand transmite un maxim de 65%-85% catre puntile fata/spate, in functie de conditiile de drum.

Motorizarile sunt asigurate la lansare de trei agregate turbo, unul pe benzina cu injectie directa de 2,0 litri si 211 CP si doua diesel cu common rail – de 2,0 litri/170 CP, respectiv un V6 de 3,0 litri si 240 CP. Acestea vor beneficia de serviciile unei cutii manuale cu sase rapoarte (in cazul motorului diesel de 2,0 litri), respectiv al excelentei transmisii cu dublu-ambreiaj S-tronic, intr-o versiune modernizata.

Latura practica a lui A4 Allroad este importanta, aici contand portbagajul de 490 de litri, care poate fi extins pana la 1.430 litri prin rabatarea fractionata (60/40) a spatarului banchetei, precum si sistemul ingenios de organizare a portbagajului.

Adaugă un comentariu