Noile Audi e-tron S și e-tron S Sportback au peste 500 CP

Pentru cei care vor (mai multă) performanță electrică, Audi a creat versiuni S pentru SUV-urile sale e-tron și e-tron Sportback.

Citește și:

Audi Q2 primește facelift: retușuri estetice și tehnologie actualizată

ABT sărbătorește 125 de ani cu un monstru de Audi RSQ8!

Drag race: Lamborghini Urus vs. Porsche Cayenne vs. Audi RS Q8 vs. Bentley Bentayga

La mai bine de un an de la debutul lui e-tron și jumătate de an de la prezentarea lui Sportback, Audi își întregește gama de oferte cu versiunile vârf-de-gamă ale SUV-urilor electrice: e-tron S și e-tron S Sportback.

Așa cum probabil v-ați aștepta de la un Audi cu indicativul S, noile e-tron S și e-tron S Sportback pun mai mult accent pe sportivitate, lucru sugerat în primul rând de kitul exterior, care este cu 5 cm mai lat decât în cazul versiunilor standard. Jantele oferite standard au dimensiunea de 20 de inci, însă opțional există și oferte de 21 și, în viitor, chiar de 22 de inci. Între e-tron S și e-tron S Sportback principala diferență o constituie, desigur, caroseria, Sporback-ul având un spate plonjat și un coeficient aerodinamic mai bun (0,26) decât ruda sa (0,28).

Altfel, ambele se laudă cu până la 503 cai-putere și 973 de Newtoni-metru proveniți din trei motoare; două sunt pe puntea spate. În termeni de performanță, ambele accelerează 0-100 km/h în 4,5 secunde și până la o viteză maximă de 210 km/h. Puterea maximă este oferită, însă, doar în primele opt secunde, atunci când cutia este setată pe modul sportiv S. În rest, atât e-tron S cât și e-tron S Sportback dispun de 435 de cai-putere și 808 Newtoni-metru.

Bateria care hrănește cele trei motoare are capacitatea utilizabilă de 86 kWh, ceea ce conferă autonomii de 364 de kilometri (e-tron S), respectiv 370 de kilometri (e-tron S Sportback). Conectate la o stație de încărcare rapidă, SUV-urile sportive din Ingolstadt își recuperează intervalul 5-80% din baterie în circa jumătate de oră.

Audi e-tron S și e-tron S Sportback vor debuta comercial la finalul acestui an. Prețurile în Germania sunt de 91.435 € pentru e-tron S și de 93.628 € pentru e-tron S Sportback.

Adaugă un comentariu