Audi Q3 – Un Tiguan mult mai rafinat – Proiecte secrete

Noul Audi Q3 va crește ușor în dimensiuni pentru a face loc mai micului Q1 (2016), dar fără a ataca dimensiunile lui Q5. SUV-ul cu patru portiere este pregătit pentru a fi lansat în luna mai a anului 2018 și se bazează pe motoare cu patru cilindri. Totuși, cel mai economic model ce poartă apelativul ultra va utiliza un propulsor nou, de 110 CP, cu trei cilindri și cilindreea de 1,0 litru.

Acesta va fi oferit cu o cutie S Tronic cu funcție de sailing, trepte mai lungi, funcție start&stop ce se va activa de la sub 30 km/h pentru a oferi un consum de combustibil extrem de mic. Majoritatea motorizărilor vor fi similare cu cele de la Tiguan, dar sunt prevăzute și două versiuni RS: Q3 RS TDI cu 258 CP sau 272 CP și Q3 RS cu motorul 2.5 TFSI într-o versiune de 400 CP.

audi q3 larson -2

 

Este de așteptat ca viitorul Q3 să fie oferit încă de la start cu o versiune plug-in hybrid cu un motor electric puternic și acumulatori de mari dimensiuni pentru a se distanța de ceea ce oferă Tiguan. Q3 va prelua ecranul TFT abia lansat la TT, dar și viitoarea generație a sistemului multimedia MMI, pe care o vom vedea la noul A4. Bineînțeles, vom vedea calitate foarte bună, finisări premium și mult rafinament pentru interior. Toate acestea au prețul lor: cel mai ieftin Q3 nu va avea un preț mai mic de 30.000 de euro.

Sursa foto | ©Larson