Audi Q7 hibrid: 60 TFSI e este cel mai nou membru din gama PHEV

Audi își extinde gama de hibride plug-in cu Q7. SUV-ul promite peste 400 CP și autonomie pur electrică de 40 de kilometri. 

Citește și:

Road trip cu Audi e-tron – 1.000 de kilometri prin România

VIDEO: Audi PB18 e-tron – un shooting brake din viitor pe șoselele de azi

După Q5, A6, și A7 Sportback și A8 prezentate la începutul anului, Audi hotărăște să își extindă gama PHEV cu recent-împrospătatul Q7. Acesta va purta indicativul 60 TFSI e și va dispune, pe lângă sute de cai-putere, și de câțiva zeci de kilometri buni de autonomie electrică. 

Informațiile apărute în presa internațională sunt încă incomplete urmează a fi confirmate oficial și de Audi, însă până acum am aflat că Audi Q7 60 TFSI e va avea la bază motorul V6 de 3,0 litri, asistat de un motor electric alimentat de o baterie de 17,3 kWh. Puterea totală a sistemului este de 449 CP și 700 Nm, trimiși la roată printr-o transmisie automată cu opt trepte. Resursele de putere vor fi manageriate, desigur, de către sistemul de tracțiune integrală quattro.

După cum am menționat mai sus, cifrele trebuie confirmat de producător, însă un sprint 0-100 km/h de 6 secunde pentru Audi Q7 PHEV sună fezabil. La viteză maximă, SUV-ul plug-in hybrid atinge 241 km/h.

Adaugă un comentariu