Audi prezintă patru noi modele hibride plug-in: Q5, A6, A7 și A8

Salonul Auto de la Geneva oferă nemților prilejul de a prezenta o întreagă gamă de modele hibride plug-in: Q5, A6, A7 și A8. Sistemul hibrid va funcționa cu ajutorul unui propulsor turbo benzină și a unui motor electric care va fi integrat în transmisie.

Noua gamă de modele PHEV ale producătorului german se diferențiază de cele standard prin adăugarea literei e' în dreptul siglei motorizării. În viitor, doar modelele 100% electrice vor purta denumirea e-tron'.

Noile Audi Q5 TFSI e, A6 TFSI e și A7 Sportback TFSI e primesc câte două versiuni. Acestea sunt Comfort și Performance. Chiar dacă A8 TFSI e este singurul care va fi disponibil în doar o versiune, acesta va fi beneficia de un sistem de tracțiune integrală.

Variantele Performance sunt oferite în standard cu pachetul sport S line. Suspensia a primit îmbunătățiri, iar propulsorul electric a fost reglat pentru a oferi o experiență mai dinamică.

Citește și:

Verificare rovinieta: Cum vezi dacă rovinieta mai e valabilă?

Accident grav: Un Tesla Model X a intrat într-un copac, apoi a luat foc

Șoferii bucureșteni vor plăti impozite mai mari, începând din 2020

Uber este disponibil acum într-un nou oraș din România

Cum se acordă stelele Michelin în Ghidul Verde pentru România

Un șofer român și-a distrus roțile într-o groapă, iar autoritățile chiar îl vor despăgubi

 

Pe lângă aceste îmbunătățiri, modelele A6 și A7 primesc un pachet de elemente negre, etriere vopsite în culoarea roșie și pachetul privacy glass.

Toate modelele beneficiază de un acumulator cu o capacitate de 14,1 kWh, suficient pentru o autonomie de aproximativ 40 km (ciclu de testare WLTP). Evident, cifrele exacte diferă în funcție de model.

Acumulatorul este amplasat în partea de jos a portbagajului, ceea ce ar putea însemna o ușoară micșorare a volumului disponibil pentru bagaje.

Din păcate, puterea de încărcare este limitată la 7,2 kW, ceea ce înseamnă că durata medie de încărcare a bateriilor este de aproximativ două ore. Totuși, frânele regenerative pot recupera până la 80 kW pentru o perioadă scurtă de timp.

Producătorul german nu a furnizat detalii suplimentare legate de propulsoarele termice pe care le vor utiliza noile modele, dar nici despre posibilele prețuri ale acestor variante hibride plug-in.

Adaugă un comentariu