Vine vara, intră autostrada A2 în renovare. Cât vor dura de data aceasta reparațiile

CNAIR a anunțat demararea unui amplu proces de reparații pentru Autostrada Soarelui (A2, București-Constanța) care se va întinde pe zeci de luni.

Citește și:

Așa va arăta România când vor fi terminate autostrăzile. În 2030

CNAIR vrea să monteze stații de încărcare pentru mașini electrice pe autostrăzile A1 şi A2

Celebrul „Morimus funereus’ trebuie mutat ca să poate fi realizată Autostrada Piteşti-Sibiu

Tânăr surprins de radar în localitate cu viteză de autostradă. Ce amendă a primit

Ministrul Fondurilor Europene: E imposibil de finalizat Autostrada Unirii prin parteneriat public-privat

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat startul unui program de reabilitare desfășurat pe Autostrada A2 (cunoscută și ca „Autostrada Soarelui’, care leagă București de Constanța), pe un segment de 24 de kilometri.

Lucrările sunt împărțite pe două loturi. Lotul 1 cuprinde segmentul cuprins între km. 12 și km. 24; valoarea contractului este de 41,7 milioane de lei, fără TVA. Costurile de reparație pentru lotul al doilea, cuprins între km. 24 și km. 36, se ridică la 44,9 milioane de lei, tot fără TVA. Lucrările sunt finanțate prin fonduri de stat și venituri proprii, relatează HotNews. Durata contractului este de 24 de luni.

„Se montează semnalizarea pentru instituirea restricției de circulație pe A2, între km 11+500 și 17+500, se va devia total traficul de pe calea 1 pe calea 2, sensul Constanța-București. Se vor efectua lucrări de frezare a dalelor de beton, consolidarea fisurilor active și repararea rosturilor degradate’, transmite Compania de Drumuri. CNAIR anunță totodată că, în perioada minivacanței de 1 Mai (adică intervarlul 1-2-3 Mai 2020) lucrările de reparații vor fi suspendate, pentru a nu crea restricții participanților la trafic și, implicit, îmbulzează pe autostradă.

Adaugă un comentariu