Autostrada A3: tronsonul Gilău – Nădășelu va fi gata anul acesta, dar nu se va putea circula pe el

Tronsonul Gilău – Nădășelu al Autostrăzii A3 este în grafic pentru a putea fi terminat în termen până la sfârșitul anului. Cu toate acestea, nu se va putea prea curând circula pe el, din cauză că nu este legat cu restul autostrăzii de la Gilău la Turda.

Cauza pentru care inaugurarea acestui segment, cu o lungime de 8,7 km, nu va putea fi apreciată și de automobiliști, este absența unui viaduct, rămas neterminat din contractul cu Bechtel. Viaductul nu va fi însă terminat în curând, având în vedere că autoritățile nu au relansat, încă, licitația pentru execuție.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a mai organizat o licitaţie pentru acest pod, dar compania a considerat că ofertele înaintate nu au fost conforme, şi a anulat-o. Firmele interesate au cerut anularea deciziei la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor şi în justiţie, ceea ce a întârziat şi mai mult procedura de selectare a unui constructor.

Lucrările la tronsonul Gilău – Nădăşelu au fost demarate în august 2014, fiind realizate de asocierea UMB Spedition – Tehnostrade. Costul lor se ridică la 59 de milioane de euro, iar finanţarea este asigurată exclusiv de la bugetul de stat.

Sursa | Ziua de Cluj

Adaugă un comentariu