Autostrada Sibiu-Pitești nu va fi gata nici în 2030, dar sunt promiși mii de kilometri de asfalt nou

Guvernul a anunțat investiții de 60 de miliarde de euro în proiecte de infrastructură. Totuși, autostrada A1 nu va fi terminată până în 2030.

Citește și:

Cinci greșeli frecvente pe care le fac șoferii cu sistemul de aer condiționat

Planul de relansare economică publicat recent de Guvernul României menționează și investiții de 60 de miliarde de euro în infrastructura de transport, relatează Hotnews. Cu toate acestea, autostrada A1, un element-pivot în creșterea economiei, nu va fi terminat nici până atunci, din ce ne sugerează planul emis de Guvern. Practic, estimarea publicată de Curtea de Conturi a Uniunii Europene este confirmată acum și de autoritățile române.

În următorii zece ani însă vor fi terminate câteva proiecte în lucru: în 2030 se va putea circula și pe inelul de Sud al Centurii Bucureștiului, pe varianta ocolitoare Bacău și pe podul peste Dunăre de la Brăila. Totodată, loturile 1, 4 și 5 ale autostrăzii Sibiu-Pitești vor fi finalizate, la fel și drumul expres Craiova-Pitești. În planul publicat de Guvern și segmentul Suplacu de Barcău-Borș al autostrăzii A3 va fi finalizat, dar și segmentul Sebeș-Turda.

Totuși, loturile 2 și 3 ale autostrăzii Sibiu-Pitești încă vor fi în construcție în 2030, ca parte din cele 3.000 de kilometri de asfalt promis de Guvernul actual.

Adaugă un comentariu