Bentley celebrează victoria de la Pikes Peak cu o ediție specială Continental GT

Bentley a luat trofeul la Pikes Peak anul acesta, la categoria modele de serie. Apoi a creat câteva „trofee' frumoase și pentru clienți…

Citește și:

Bentley România își modernizează showroom-ul din București

De centenarul companiei, Bentley a lansat un stilou care costă cât un Cielo

În ediția de anul acesta a celei mai renumite competiții de hill climb din lume – Pikes Peak – un Bentley Continental GT a reușit să parcurgă traseul în 10 minute și 18,4 secunde, devenind astfel cel mai rapid model de serie din istoria competiției.

 

Bentley celebrează victoria de la Pikes Peak cu o ediție specială Continental GT

Pentru a omagia cum se cuvine momentul, producătorul britanic de automobile de lux a pregătit o ediție limitată a lui Conti GT, pe care îl oferă spre vânzare doritorilor. Prețul acestui model special nu a fost făcut public, însă având în vedere natura sa exclusivistă – doar 15 exemplare vor fi vândute – suntem convinși că va fi considerabil mai mare decât prețul de bază al lui Conti GT, de 203.063 euro.

Continental GT Pikes Peak se remarcă prin nuanța specială Radium, elemente aerodinamice din fibră de carbon și accente negre la exterior. Pachetul exterior este completat de jantele de 22 de inci încălțate cu Pirelli P Zero Colour Edition și care ascund etriere vopsite în culoarea Acid Green.

Bentley celebrează victoria de la Pikes Peak cu o ediție specială Continental GT

La interior, eleganța sobră este dată de preponderența culorii negre. Scaunele sunt îmbrăcate cu Alcantara și poartă cusături în culoarea Radium, iar acolo unde nu e Altantara sau piele vei găsi fibră de carbon.

Pe partea tehnică, Conti GT Pikes Peak nu a suferit modificări: sub capotă tronează un W12 de 6,0 litri, cu 635 de cai-putere și un cuplu de 900 de Newtoni-metru. Puterea este trimisă tuturor celor patru roți prin intermediul unei transmisii automate cu opt trepte. Conti GT poate accelera de la 0 la 100 km/h în 3,7 secunde și până la o viteză maximă de 333 km/h.

Adaugă un comentariu