Lux sustenabil: Bentley lucrează la un vehicul electric pentru 2025

Brandul de la Crewe a confirmat faptul că lucrează intens la primul vehicul electric din portofoliul Bentley. Mașina urmează să fie lansată pe piață în 2025.

Cum era de așteptat, britanicii nu au anunțat la ce fel de vehicul lucrează, însă șansele cele mai mari ar fi ca acesta să fie un SUV bazat pe arhitectura Artemis de la Volkswagen, mulțumită construcției supraînalțate, necesare implementării unui pachet mare de baterii. În același timp, oficialii nu au făcut publice informații care se referă la capacitatea acumulatorului sau la puterea motoarelor electrice.

În sensul electrificării gamei, Bentley va demara strategia Beyond100 și va investi aproximativ 2,5 miliarde de lire sterline în uzina din Marea Britanie în următorii zece ani. Modelele electrice vor fi produse în aceeași fabrică unde sunt acum fabricate modelele actuale. Aici lucrează în jur de 4.000 de persoane.

Așa cum a declarat și Adran Hallmark, CEO Bentley: “Beyond100 este cel mai ambițios plan din istoria bogată a brandului Bentley și din segmentul luxury. Avem planuri ambițioase de a trece la o producție neutră din punct de vedere a emisiilor de carbon și la vehicule 100% electrice în doar opt ani”. Astfel, dacă planul merge strună, din 2030, Bentley va produce numai autoturisme electrice.

Adaugă un comentariu