BMW lansează un asistent personal inteligent

BMW a prezentat un asistent personal inteligent pentru cele mai noi modele din gama sa.

Compania bavareză l-a numit Intelligent Personal Assistant și îl va lansa începând cu martie 2019. Modelul pe care l-au expus este noul 850i, iar debutul public are loc în cadrul Salonului Auto de la Paris. Însă, noul asistent personal inteligent de la BMW va fi oferit ulterior pe mai multe modele din gamă.

La fel ca rivalii de la Mercedes-Benz, la BMW activezi noul asistent personal inteligent spunând Hei urmat de numele mărcii. Astfel, la MB UX, intri în contact cu mașina spunând 'Hei Mercedes', pe când la BMW trebuie să spui 'Hey BMW'. Simplu, nu?

Citește și:

Renault nu va mai comercializa modele Dacia în Rusia după înlocuirea lui Logan

Proiect la Primăria Capitalei: O zi fără mașini în București

Video: Vezi cum dispare un pod afectat de inundații

Volkswagen: Jumătate dintre modelele importante au omologare WLTP

Autostrăzi cu taxă în România: Cât va costa să mergi 100 de kilometri?

 

Odată ce ai deschis dialogul, noul asistent personal inteligent așteaptă să audă comenzile șoferului și încearcă să-l ajute cu tot ce este programat să-l asiste pe conducătorul auto. În spatele acestui sistem stă BMW Open Mobility Cloud, care folosește inteligența artificială pentru a recunoaște vocea umană și pentru a distinge cuvintele și diferitele comenzi non-standard care ar putea fi cerute de șoferii umani.

Practic, sistemul este îmbunătățit constant și învață din comenzile anterioare ale conducătorului auto, precum și din comenzile altor beneficiari ai sistemului din alte vehicule. Totul este instalat pe sistemul de operare BMW 7.0, pe care BMW îl va folosi pentru a redefini experiența condusului.

Sistemul suportă 23 de limbi în prima fză și va debuta în SUA, Germania, Franța, Italia, Spania, Elveția, Austria, Brazilia, Japonia și Regatul Unit. Ulterior, va ajunge și în China, ca apoi să cucerească și alte piețe pe măsură ce este dezvoltat mai departe.

Primul model pe care va putea fi comandat noul asistent personal de la BMW este noua generație a lui Seria 3. Comandarea sistemului va duce la o integrare pe trei ani. Noile X5, Z4 și Seria 8 vor putea primi acest sistem fără a mai vizita dealerul dacă au deja sistemul de operare BMW 7.0.

Noul asistent personal inteligent va putea să învețe obiceiurile șoferului și le va aplica în contextele în care le-a învățat. Cum ar fi memorarea adreselor folosite în trecut și întrebarea șoferului dacă vrea să meargă la acestea în funcție de ora la care se urcă la volan.

Spre deosebire de alți asistenți cu inteligență artificială, BMW le va permite utilizatorilor să îi dea un nume sistemului. Toate informațiile culese vor fi strânse într-un profil al utilizatorului care va putea fi 'portat' pe alte modele BMW dacă șoferul schimbă mașina, dar vor putea fi personalizate în mediul digital.

Asistentul personal inteligent de la BMW va putea să schimbe temperatura de la bord, culoarea iluminării ambientale, muzica și chiar să dea sfaturi de conducere. În plus, are acces la manualul mașinii și poate explica exact cum funcționează sistemele acesteia. Dacă primește acces la calendarul șoferului, noul asistent personal inteligent va putea să-i amintească acestuia de diferite programări pe care le-a făcut sau să-l ajute să facă o nouă programare în calendar. Inclusiv programări la service-ul preferat din rețeaua BMW.

Desigur, acest asistent personal inteligent va avertiza șoferul și de eventualele probleme ale mașinii, cum ar fi o presiune prea scăzută în pneuri. Sistemul va putea și să caute stații de alimentare cu carburant pe traseu și să programeze o călătorie pentru a evita aglomerația în măsura în care există informații online despre o aglomerare a traseului uzual la momentul plecării.

Cu noul sistem de operare BMW 7.0, mașinile echipate cu acesta vor putea să participe la teleconferințe, să citească e-mail-uri și să îi pună muzică șoferului în funcție de un anumit gen, artist sau dispoziție. Sistemul este integrat cu Skype for Business și cu Microsoft Office 365.

Adaugă un comentariu