BMW iX3 va fi fabricat în China începând cu 2020

BMW iX3, primul SUV electric al mărcii din Munchen, va fi produs în China. Producătorul a confirmat zvonurile vechi de câteva zile printr-un comunicat oficial.

BMW produce deja șase modele în China și toate sunt fabricate împreună cu Brilliance, pe lângă o uzină de motoare localizată în Țara Marelui Zid. Spre deosebire de acele modele iX3 va fi exportat și pe alte piețe, ceea ce va marca o premieră pentru BMW.

BMW iX3 Concept a fost prezentat în premieră la Salonul Auto de la Beijing

Conceptul expus la Salonul Auto de la Beijing va avea un acumulator de 70 kWh și anunța o autonomie de peste 400 de kilometri conform normelor WLTP. Puterea sistemului de propulsie este de 270 CP și acumulatorul suportă fast charging, adică poate încărca bateria până la 80% din capacitate în doar jumătate de oră.

BMW X3 xDrive20d: Un nou concurent de temut

După cum îi spune și numele iX3 este înrudit cu X3 la nivel de platformă și design, dar vine cu câteva elemente specifice, așa cum era și normal. Grila frontală, de exemplu, nu mai permite trecerea aerului, deoarece sistemul electric de propulsie nu necesită aceeași cantitate de aer ca un motor cu ardere internă.

Însă, BMW a decis să păstreze cei doi ‘rinichi’ pentru a-l face pe iX3 ușor de identificat în gamă. Așa se întâmplă și cu i3 și i8, primele modele ale gamei i de la BMW. Aceasta din urmă a fost dezvoltată în urma lui Project i, un experiment la scară largă cu vehicule electrice gândit de BMW în urmă cu mai bine de un deceniu.

Noul BMW X3 versus vechea generaţie BMW X3 – video

Fabrica noului BMW iX3 este localizată în Shenyang și este realizată în baza unui joint venture semnat cu cei de la Brilliance. Planurile celor doi parteneri, care au deja două fabrici în China, implică producția a 520.000 de unități pe an în 2019. BMW a vândut 560.000 de mașini în China anul trecut, adică mai mult decât vinde în SUA și în Germania la un loc.

BMW X3 de la 15.000 de euro: O alegere inspirată

Adaugă un comentariu