BMW regretă că a exploatat evreii în perioada celui de-al Doilea Război Mondial

La începutul acestei săptămâni, BMW a împlinit frumoasa vârstă de 100 de ani. Constructorul german a publicat un comunicat de presă în cadrul căruia detalia cele mai importante momente din cei 100 de ani de viață.

Totodată, BMW a făcut referire și la perioada neagră a istoriei sale, mai exact, evenimentele petrecute în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Astfel, BMW și-a exprimat regretul profund pentru suferința provocată muncitorilor și prizonierilor din lagărele de concentrare.

Îa acea perioadă, Gunther Quandt, proprietarul BMW, era un prieten apropiat al lui Adolf Hitler, iar astfel naziștii au profitat. BMW și-a dedicat o parte din perioada aceea fabricării de armament, muniție și baterii pentru submarinele U-boat.

“Sub regimul nazist din perioada anilor ’30 – ’40, BMW AG a operat exclusiv ca furnizor pentru armata germană. Am devenit prima corporație industrială care a inițiat proiecte de dezbatere publică pe această temă odată cu lansarea cărții BMW – O istorie germană. Încă din 1990, grupul BMW a fost activ și a inițiat și promovat deschiderea, respectul și înțelegerea dintre diferitele culturi”, se arată într-un comunicat al companiei.

Via | Carscoops