BMW X1 facelift – actualizare minoră a designului şi un nou plug-in hybrid

Cea de-a doua generaţie BMW X1 a confirmat aşteptările bavarezilor: la finalul lui 2018, cel mai mic SAV al mărcii a devansat pentru prima dată BMW X5 din topul celor mai vândute modele BMW din România. 

Şi cum se impunea o actualizare a gamei vedem la acest moment o serie de modificăti minore aduse în primul rând la partea frontală. X1 a primit o grilă mai largă combinată cu noile faruri LED adaptive, care includ o iconografie luminoasă mai accentuată, şi cu bara cu proiectoare de ceaţă LED integrate şi prize de aer mai mari.

Şi partea spate a X1 găzduieşte noi dotări stilistice, de exemplu noua încrustaţie în şorţul spate în culoarea caroseriei. Această dotare nouă este inclusă standard.

La interior avem un ecran de 16,51 cm montat central şi inclus standard în echipare. Dacă este comandat sistem de navigaţie, în cadrul pachetului se oferă fie monitorul de 22.35 cm, fie noul display tactil de 26,04 cm, care poate fi operat cu ajutorul controlerului BMW iDrive, a controlului vocal sau al tehnologie touchscreen.

La lansarea din această vară  toate motoarele pe benzină şi diesel vor îndeplini standardul de emisii EU6d-temp. Deja BMW X1 sDrive16d şi BMW X1 xDrive25d îndeplinesc normele EU6d.  Portofoliul BMW X1 actualizat cuprinde acum 16 combinaţii motor/transmisie.

Cel mai interesant va fi BMW X1 xDrive25e echipat cu cea a patra generaţie a tehnologiei de baterii BMW, care oferă acumulatorului o capacitate brută de 9,7 kWh. În consecinţă, BMW X1 plug-in-hybrid poate acoperi peste 50 km în regim pur electric.

Adaugă un comentariu