Bucureștenii vor putea avea propriul program Rabla

Bucureștenii vor putea avea propriul program Rabla. Lucian Iliescu, consilier general în cadrul Primăriei Capitalei, a depus un proiect care presupune acordarea de vouchere în valoare de 1.000 de euro bucureştenilor care vor să-şi cumpere maşini noi.

Conform proiectului lui Iliescu voucherele în valoare de 1.000 de euro vor fi oferite pentru achiziţionarea de maşini noi, concomitent cu predarea la Remat a autoturismelor vechi. Astfel, suma ar urma să se acorde în plus faţă de prima de casare de 6.500 de lei care se acordă în prezent prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto.

Programul Rabla Plus 2018 – ce acte îţi trebuie şi cum îl accesezi

Cum se fură la pompele din România când angajatul benzinăriei îi spune șoferului: Pot să vă ajut?’

Ce condiții trebuie să îndeplinească cei care aplică? Una dintre ele este să fie de cel puţin trei ani proprietarii maşinilor pe care vor să le predea la Remat. Apoi, aceștia trebuie să aibă domiciliul în București și să nu aibă datorii la bugetul local.

„Această măsură contribuie la încurajarea achiziţiei de către bucureşteni a autoturismelor noi, din ce în ce mai performante din punct de vedere al impactului asupra mediului, şi va fi coroborată cu măsurile de restricţionare a accesului autovehiculelor poluante în Bucureşti’, se arată în proiectul de hotărâre propus de Iliescu.

Lucian Iliescu este cel care a propus recent proiectul privind interzicerea în centrul Bucureştiului a automobilelor cu grad mare de poluare.

Adaugă un comentariu