Bugatti a anunțat denumirea viitorului hypercar

De câteva luni, presa de specialitate din afară a speculat cu privire la numele modelului menit să-l înlocuiască pe Bugatti Veyron. Ei bine, zilele acestea, oficialii din Molsheim au confirmat: succesorul lui Veyron se va numi Chiron.

Modelul va fi expus în premiră internațională în cadrul Salonului Auto de la Geneva, eveniment care va avea loc la începutul lunii martie. Așa cum deja știți, denumirea noului hypercar vine ca o comemorare a lui Louis Chiron, cel mai bun pilot al anilor ’20 – ’30.

Citește și: Bugatti Chiron – Prima imagine cu prototipul de teste – Update video

Cât despre viitorul Bugatti Chiron, oficialii producătorului din Molsheim anunță cel mai puternic, cel mai rapid, cel mai luxos și cel mai exclusivist hypercar din lume. Deși modelul încă nu a primit o versiune finală, oficialii Bugatti spun că deja au adunat 100 de precomenzi.

Citește și: Bugatti Chiron – 500 km/h și 0 – 100 km/h în doar 2,3 secunde

Din punct de vedere tehnic, nimeni nu a confirmat speculațiile presei internaționale. Până la un viitor comunicat de presă, vă anunțăm că zvonurile spun că sub capota lui Chiron va exista o versiune revizuită a aceluiași W16 de 8.0 litri care a animat sufletul lui Veyron. Acesta ar urma să producă 1.500 CP și 1.500 Nm, iar viteza maximă ar putea ajunge la 500 km/h.

Adaugă un comentariu