Record: Cel mai rapid hypercar din istorie atinge 490 km/h

Pentru prima oară în istorie, un autoturism a depășit pragul de 300 mile/h (482,8 km/h). Acest hypercar și-a asigurat un loc în Cartea Recordurilor, accelerând până la amețitoarea viteză de 490 km/h!

Bugatti este primul constructor auto din lume care reușește această performanță, potrivit TopGear. Hypercarul responsabil pentru record este un Bugatti Chiron modificat, condus de pilotul Andy Wallace. Pe 2 septembrie, acest monstru pe roți a atins viteza de 490.48 km/h pe pista Ehra-Lessien din Germania.

 

Citește și:

Noul examen medical obligatoriu pentru șoferi: Nu-l treci, nu iei permisul

Poliția nu vrea să știi asta: când poate deveni nul un proces-verbal completat de Poliţia Rutieră

 

Pentru a nu se dezmembra din cauza velocității extreme, acest Bugatti Chiron a trecut printr-o serie de modificări speciale care vizează atât sporirea siguranței, cât și îmbunătățirea aerodinamicii. În plus, Michelin a creat special pentru această cascadorie un set de anvelope cu o rezistență ieșită din comun.

Pare greu de crezut ca o mașină să fie capabilă să atingă această performanță, dar acest Chiron a fost foarte bine echipat. M-am simțit în siguranță în el, chiar și la o viteză atât de mare‘, a declarat pilotul Andy Wallace, citat de Libertatea.

Cu acest succes ireal trecut în palmares, președintele Bugatti, Stephan Winkelmann, sugerează că a dat șah mat întregii concurențe din industria auto: „Scopul nostru a fost să fim primul producător care a atins vreodată pragul de 300 de mile pe oră. Am realizat acum acest lucru‘.

 

Sursa foto: captură ecran YouTube/Top Gear

Adaugă un comentariu